Fii propriul tău cosmetolog. Reţete de măşti cu trifoi, căpşuni şi flori de castan

Distribuie

Nu rata şansa de a-ţi face propria loţiune tonică sau mască în perioada, când natura îţi oferă şansa de a folosi cele mai benefice plante, pentru a obţine un ten revigorat şi hidratat. Există o mulţime de plante, din care poţi face minuni pentru tenul tău.

În acest, Unica.md  propune câteva reţete de la unul dintre cei mai buni cosmetologi:

1.  Strânge trifoi, gălbenele şi frunză mică de viţă de vie, spală-le bine şi ţine-le într-un prosop, ca să absoarbă apa.Taie-le mărunt şi pisează-le, adaugă un gălbenuş de ou, o linguriţă de amidon de cartofi sau porumb, pentru a putea aplica bine pe faţă masca, poţi pune chiar şi o folie.  O laşi 15-20 min., după care o îndepărtezi cu apă caldă. Din acest amestec de plante, poţi obţine şi o loţiune, dacă le storci bine. Cu sucul obţinut te ştergi pe faţă, gât, decolteu şi îl poţi păstra în frigider 3-4 zile. Sucul strânge porii, revigorează tenul, tonifică, scoate petele maronii şi hidratează pielea. Compoziţia o poţi aplica şi pe mâini.

2.  Pune trifoi cu hamei (frunze cu tot cu muguri) şi fă o infuzie din ele (torni apă fierbinte şi laşi 20 minute). Cu această soluţie clăteşti bine şi masezi pielea capului. Hameiul stimulează creşterea părului mai repede, iar trifoiul întăreşte rădăcina, în combinaţie obţii un păr sănătos şi îi oferi luciu.

3.  O căpşună pisată o combini cu zahăr şi obţii un scrab  sănătos. Poţi aplica o căpşună pe toată faţa, o laşi timp de 15 min. (Atenţie, nu aplica sub ochi pentru că pielea este foarte fină) acest fruct strânge porii, iar pielea devine de catifea (nu vorbesc de cei care fac alergii la căpşune).

4.  Rostopasca ajută foarte bine la curăţarea tenului. Strânge rostopască, spal-o bine şi strânge apa de pe ea cu un prosop.  Pune-o într-un borcan, toarnă peste ea rachiu sau spirt diluat cu apă fiartă 1:1, las-o două săptămâni la macerat. Poţi folosi această infuzie tot anul, doar că trebuie să diluezi compoziţia cu apă fiartă, apă minerală sau chiar cu şampanie, proporţia este de 1:1. Foloseşte această soluţie pentru curăţarea pielii. Rostopasca te mai ajută să scapi de negi. Rupe firul de rostopască şi vei observa că va curge o substanţă albă, aplic-o pe negi timp de câteva zile. Negii se vor usca şi vor cădea.

5.  Floarea de castan este foarte bună pentru păr. Fă o infuzie din flori de castan şi clăteşte bine părul, masând pielea capului. Acest lucru îţi va întări firul de păr.

Dacă tot am vorbit de perioada caldă, când praful este peste tot, atunci îţi recomand ca seara, când ajungi acasă, să ungi  faţa  cu o lingură de chefir, în care razi banană,  laşi să acţioneze această mască timp de 15 minute, după care îndepărteaz-o cu apă caldă. Această mască curăţă bine praful şi impurităţile de pe ten adunate în timpul zilei. Sau dacă tot am ajuns la şampanie, atunci îţi mai spun că ea curăţă foarte bine porii de impurităţi, împreună cu rostopasca face minuni, o aplici timp de 15 min. după care speli faţa cu apă caldă. Obţii o loţiune care dă luciu, revitalizează şi revigorează foarte bine tenul. Cu siguranţă, vei fi mândră de pielea ta!


Distribuie
..