Feluri de mâncare pe care nu trebuie să le reîncălzești

Distribuie

Alimentele pe care le reîncălziți își vor pierde valoarea nutritivă, în special produsele bogate în proteine. Studiile recente arată că reîncălzirea anumitor alimente poate fi fatală pentru sănătatea ta, deoarece nu toate produsele alimentare sunt menite să fie reîncălzite și consumate din nou. 

Principalul motiv pentru care nu trebuie reîncălzite este din cauza modului în care alimentele reacționează cu bacteriile în timp ce sunt depozitate sau din cauza proteinelor care sunt defalcate în timpul preparării. Există o listă cu alimente pe care nu ar trebui să le reîncălzești niciodată, și anume:

Spanacul

Rețetele pe bază de spanac nu ar trebui reîncălzite în cuptorul cu microunde. Spanacul este compus din nitrați și atunci când este reîncălzit, poate deveni toxic prin eliberarea de proprietăți cancerigene. De asemenea, conținutul de fier din spanac se poate oxida după reîncălzire, aceste putând genera radicalii liberi care provoacă boli.

Orezul

Dacă mănânci orez reîncălzit, este posibil să suferi de intoxicație alimentară. Nivelul de toxicitate crește din cauza prezenței bacteriilor foarte rezistente care sunt ucise în timpul preparării, dar prin reîncălzire pot deveni la fel de agresive.

Ciupercile

Ciupercile trebuie mâncate odată ce sunt preparate. Ele sunt o sursă de energie (proteine) care, atunci când sunt reîncălzite, pot deveni toxice. În plus, ciupercile reîncălzite pot provoca probleme digestive.

Cartofii

Cartofii sunt bogați în potasiu, vitamina B6 și vitamina C și atunci când sunt reîncălziți, există riscul să producă bacterii care sunt mortale. Pentru a evita creșterea bacteriilor, ține mâncarea pe bază de cartofi în frigider, evită să-i încălzești și consumă-i în 1-2 zile.

Omleta/ouăle

Ouăle sunt surse de proteine și dacă un ou prăjit sau fiert este încălzit din nou și din nou, poate provoca grave probleme de sănătate. Ouăle gătite trebuie consumate imediat și dacă sunt păstrate pentru o perioadă mai lungă de timp, nu le reîncălzi, mănâncă-le așa. Alimentele bogate în proteine conțin mult azot și pot fi oxidate din cauza reîncălzirii.

Carnea de pui

Carnea de pui sau orice fel de mâncare făcută cu pui nu trebuie reîncălzită din nou și din nou. Conținutul ridicat de proteine din carnea de pui se schimbă complet atunci când este expus la căldură. Acest lucru poate afecta sistemul digestiv și poate cauza probleme digestive.

clickpentrufemei.ro


Distribuie
..