Fata mea s-a măritat cu un musulman şi nu mai vrea să mă vadă

Distribuie

Mi-am crescut singură fiica şi i-am oferit tot ce am avut mai bun, în speranţa că voi avea pe cineva la bătrâneţe care să mă sprijine. Dar iată că, uneori, copiii pot să dispară din viaţa ta, ca şi cum nu te-ar fi cunoscut niciodată.

Aşa am păţit eu cu fiica mea, Carla. A fost dintotdeauna o fată cuminte, fără tată, care a știut să asculte și să nu iasă din cuvântul meu. Ne aveam una pe alta şi ne descurcam cum puteam. Ca toți copiii, a mai făcut greșeli, însă niciuna nu a fost atât de gravă ca cea pe care a făcut-o în perioada facultăţii.

Eram confidenta ei

Studentă în primul an de facultate la Iași, Carla a început să cunoască viața fără mine. Am avertizat-o să aibă grijă cu băieții care îi tot dădeau târcoale și să nu meargă nicăieri cu necunoscuți. Am vrut să fiu confidenta ei, să o țin aproape. La început, îmi povestea cu ce băiat ieșea în oraș, cu ce fete stătea în cămin, nu aveam de ce să îmi fac griji. De un timp, am observat că mă suna din ce în ce mai rar, spunându-mi că are mult de învățat și stă mai toată ziua la cursuri. Pe moment, nu m-am îngrijorat, însă când am văzut că nu mai venea nici acasă în weekend, distanța fiind foarte mică, am decis să pun piciorul în prag. Așa că i-am făcut o vizită surpriză la căminul în care locuia.

Un bărbat i-a sucit minţile

Nu am găsit-o în cameră, nu era nici la facultate, începusem să îmi fac o sumedenie de gânduri. Am stat până seara în fața căminului, până când am zărit-o coborând dintr-o mașină de lux. Nu era singură, ci însoțită de un bărbat brunet, care o ținea de mână. A rămas uluită de prezența mea, nici nu putea să vorbească. Am întrebat-o ce a făcut în tot acest timp și mi-a spus că are o relație cu bărbatul pe nume Said. Era musulman şi nu vorbea nici măcar o boabă de română, ci doar engleză, așa că nu înțelegea nimic din ce ne spuneam. Carla mi-a spus că s-a îndrăgostit de acest bărbat din Maroc, cu 15 ani mai în vârstă ca ea, și că nu are de gând să îl părăsească.

Am luat-o acasă cu forţa

Pe un ton ferm, i-am spus că nu trebuie să aibă încredere într-o persoană pe care abia o cunoaște, o persoană străină, însă Carla nu m-a ascultat. I-am spus că dacă nu încetează să se mai vadă cu bărbatul musulman, o voi lua acasă şi va fi nevoită să întrerupă studiile. S-a fâstâcit brusc, mi-a promis că vor fi doar prieteni, m-a rugat să o mai las un timp ca să poată încheia relația amiabil. Simțeam că nu mă va asculta, așa că am obligat-o să vină acasă o săptămână.

Nu m-a ascultat și a fugit

Până acasă, a plâns tot drumul, îi luasem şi telefonul mobil şi nu am mai lăsat-o să iasă din casă. I-au trebuit câteva zile să se liniştească, timp în care refuza să îmi vorbească. Într-o zi, când am venit de la serviciu, am găsit casa răvășită iar hainele ei dispăruseră. Pe noptieră, era un bilet în care scria „Te rog să mă ierți, mamă!“. Am început să o sun, să o caut peste tot, înnebunisem, nu știam unde e copilul meu. După o săptămână de căutări, am ajus la poliție: așa am aflat că fata mea își făcuse pașaport și fugise cu musulmanul în Maroc. Probabil, ca să se convertească și să se căsătorească acolo. Am simțit că îmi fuge pământul de sub picioare, dar nu aveam ce să mai împiedic, era peste puterea mea. Am încercat să o contactez pe internet, degeaba. Nu mi-a răspuns nici până în ziua de astăzi. Mă gândesc că poate nu am reușit să o înțeleg, că poate m-a uitat definitiv. Totuşi, eu încă mai sper că îşi va aminti de mine şi se va întoarce.
Ionela M., Pașcani 

clickpentrufemei.ro


Distribuie