Facebook, WhatsApp și Instagram ar putea fi închise. Motivul este şocant

Distribuie

Facebook, WhatsApp şi Instagram riscă să fie închise după ce BlackBerry a dat în judecată compania fondată de Mark Zuckerberg pe care o acuză că i-a încălcat proprietatea intelectuală. Blackberry pretinde că Facebook folosește în aplicațiile sale fără a avea drept unele caracteristici ale interfeței grafice, dar și mai multe opțiuni ce țin de funcționalitate propriu-zisă și securitate.

Generarea cheilor de criptare, afișarea pictogramelor numerice pentru a evidenția notificările, etichetarea persoanelor în poze, autocompletarea textului în căsuța de căutare și oprirea notificărilor pentru o conversație sunt câteva dintre caracteristicile vizate de proces, potrivit digi24.ro.

Cel mai probabil, cele două companii vor ajunge la o înțelegere. Fie Facebook va fi de acord să plătească pentru brevetele deținute de BlackBerry, fie va găsi niște brevete proprii pentru care să inițieze propriul proces pentru a anula acțiunea celor de la BlackBerry.

În cazul în care justiția americană va da câștig de cauză canadienilor de la BlackBerry, Facebook, Whatsapp şi Instagram și-ar putea opri activitatea.

Astfel de situații au mai fost întâlnite și în trecut când mai multe companii aflate pe o pantă descendentă au încercat să obțină finanțare prin astfel de mijloace: Yahoo! cu Facebook în 2012 și Nokia cu Apple în 2016


Distribuie
..