Există şapte tipuri de orgasm. Le poţi avea pe toate! Află ce trebuie să faci

Distribuie

S-a speculat de-a lungul timpului că ar exista „n” tipuri de orgasm, că unul e mai puternic sau mai greu de obţinut decât altul, că doar 10% din femei ating climaxul prin stimulare vaginală.

Însă ştiinţa păleşte în faţa concluziei că nicio femeie nu experimentează orgasmul în acelaşi mod, niciun moment culminant nu seamănă cu altul şi nu există modalităţi universal valabile de-a ajunge pe culmi. Ceea ce se poate face este căutarea unei înţelegeri cât mai bune a propriului trup, a dorinţelor secrete, a atingerilor indiscrete ce te fac să zbori.

Definit „ca la carte”, orgasmul este punctul culminant al actului sexual. E un moment de plăcere intensă, de eliberare a tensiunilor. Orgasmul durează câteva secunde, suficiente pentru a-ţi revigora trupul şi mintea.În acest timp, vaginul tău se contractă de 3 până la 15 ori, în funcţie de nivelul de excitaţie.

Tipuri de orgasm

Într-una dintre cărţile ei de referinţă, „Orgasme pentru doi”, cercetătoarea americană Betty Dodson reface clasificarea orgasmelor bazându-se pe 30 de ani de experienţe medicale si personale:

1. Orgasmul obţinut prin presiune: acest tip de climax se obţine prin stimularea indirectă, de exemplu când te lipeşti de o suprafaţă dură şi te mişti înainte şi înapoi, sau când te masturbezi ţinându-ţi picioarele foarte strânse.

2. Orgasmul obţinut prin tensiune: se obţine prin stimulare directă şi intensă, în timp ce întreg corpul şi muşchii îţi sunt încordaţi, iar respiraţia ţi-e întretăiată. Acest tip de orgasm este cel mai des întâlnit: excitaţia amplificată gradual „explodează” rapid. Climaxurile atinse prin tensiune ne sunt cele mai la îndemână, deoarece le asociem primelor experieţte sexuale în doi, care se consumă adesea pe ascuns şi pe fast-forward.

3. Orgasmele relaxate: apar nu din nevoia de-a elibera o tensiune cumulată, ci în continuarea unei stimulări sexuale profunde, bine dozate, ce creează un echilibru între contracţiile musculare şi relaxarea întregului corp. Exerciţiile Kegel, buna cunoaştere a partenerului şi răbdarea de-a savura actul sexual pot conduce la acest tip de orgasm, experimentat adesea de practicanţii sexului tantric.

4. Orgasmele combinate: Dr. Betty Dodson te sfătuieşte să nu sari peste preludiu şi să nu „alergi” după orgasm. Stimularea clitoridiană în timpul penetrării, contractarea intenţionată a muschilor vaginali, încordarea zonei pelviene şi respiraţia regulată pot transforma un singur orgasm într-un buchet de senzaţii sublime.

5. Orgasmele multiple: întocmai ca un cutremur, un orgasm răvăşitor poate fi urmat de „replici” mai scurte, mai puţin intense, dar la fel de plăcute. Atât femeile, cât şi bărbaţii pot atinge punctul culminant de mai multe ori, succesiv, dacă nivelul excitaţiei este considerabil. Trebuie să ţii minte doar că primul orgasm nu e marele final, ci doar… aperitivul.

6. Orgasmele provocate prin stimularea punctului G: oficial, există! Neoficial, trebuie descoperit pe harta trupului tău şi exploatat la maxim. Se află la 6-7 centimetri în interiorul vaginului, în spatele osului pubian. Are mărimea unui bob de mazăre, dar provoacă plăceri nemăsurate.

7. Orgasmele minţii: dacă există climax datorat stimularii clitoridiene şi vaginale, cu siguranţă se poate ajunge pe nori şi stimulându-ţi… imaginaţia. Dr. Dodson a întâlnit numeroase paciente ce ajungeau la punctul culminant fără vreun contact fizic, bazându-se doar pe fantezii sexuale puternice. E clar că orice orgasm va fi mult mai intens şi mai uşor de atins dacă mintea ta se eliberează de grijile clipei următoare, de inhibiţii, de tactici sau planuri.

one.ro


Distribuie
..