Emma Watson, ținta ironiilor după Oscar 2018: Și-a făcut un tatuaj greșit!

Distribuie

Vedeta și-a tatuat pe brațul drept numele mișcării Time’s Up, însă acesta include o greșeală gramaticală care a stârnit un val de ironie pe Twitter.

Uneori, prea mult entuziasm strică. A păţit-o şi Emma Watson, care din dorinţa de a-şi arăta sprijinul pentru mişcarea Time’s Up a comis o greşeală ce a stârnit hazul pe reţelele de socializare. Vedeta din „Harry Potter” a descins duminică la tradiţionala petrecere organizată de Vanity Fair după gala Oscar cu un tatuaj proaspăt pe mâna dreaptă.

Îmbrăcată într-o rochie neagră fără mâneci, actriţa în vârstă de 28 de ani şi-a afişat cu mândrie numele mișcării Time’s Up scris pe braţul drept. Ea pare să nu-şi fi dat seama că lipsea apostroful din sintagma „Time’s Up”, scrie Daily Mail.
   
Eroarea nu a trecut neobservată, stârnind un val de ironii pe Twitter, mai ales că actriţa a absolvit Universitatea Brown, una dintre cele mai prestigioase instituţii de educaţie din lume, fondată în 1764. Câţiva utilizatori au apreciat faptul că Emma Watson militează împotriva abuzurilor, dar cei mai mulţi au taxat-o.

„Emma Watson şi-a făcut un tatuaj Time’s Up, dar a uitat apostroful, eu cred că a fost cea mai tare de la Oscar… Foarte slabă gramatică…”, a criticat-o cineva. „Noul tatuaj al Emmei Watson este atât de frumos, dar greşeala de scriere este chiar enervantă. #TimesUp… O să râdem la ştiri că @EmmaWatson are un tatuaj cu greşeală gramaticală. Măcar pare uşor de reparat. @EmmaWatson te rog să ne spui că nu-i adevărat. #tattoo #oscar #whydoit!…”, a scris alt utilizator al reţelei.

Altcineva a fost mai dur: „Îmi place că Emma Watson s-a străduit să ne arate cât de feministă este cu tatuajul ei şi a ratat apostroful…

Îţi vine să plângi când îi vezi tatuajul, tocmai a picat de la nota 10 la 4.”

„Ai putea crede că cineva care a absolvit Brown University ştie să scrie corect gramatical…”, este un alt comentariu postat pe Twitter. „Ok, ok, sunt un mare fan, dar oi fi singurul care crede că tatuajul #TimesUp e greşit? Font drăguţ, incomod plasat şi apostrof lipsă (…)”, a scris cineva.

„@EmmaWatson dacă ai fi o victimă, n-ai exploata această mişcare pentru feminismul tău cu un tatuaj scris greşit… Văd că postezi lucruri care le dau femeilor mai multe drepturi dar ce părere ai despre lucrurile la care bărbaţii nu au dreptul? #equalismnotfeminism #weaareallequal”, i-a scris alt utilizator.

După ce vestea s-a răspândit şi pe Instagram, un fan care administrează o pagină dedicată actriţei a sărit în apărarea acesteia: „Emma Watson la petrecerea organizată de Vanity Fair după gala Oscar pe 4 martie… Arată atât de grozav, o iubesc pe femeia asta… Ceilalţi să nu se mai mire atât de tatuajul ei, e un apostrof, UN APOSTROF! Nu-i ceva ieşit din comun, eu renunţ de multe ori la apostrof, nu cred că acest tatuaj este unul definitiv şi vă rog încetaţi să mai fiţi răi. Apreciaţi mai mult perfecţiunea pură”, a scris admiratorul vedetei.

Potrivit Daily Mail, este posibil ca tatuajul actriţei să nu fie unul permanent. Ea a mai folosit în trecut cerneală falsă, de pildă după festivalul Glastonbury din iunie 2010, când şi-a scris pe umăr „Mother Lover” într-o formă de inimă.

La petrecerea organizată de Vanity Fair, Emma s-a întreţinut cu Jennifer Garner, o apărătoare foarte vocală a mişcării Time’s Up, care a şi făcut o donaţie pentru această cauză.

Luna trecută, înainte de Premiile BAFTA, Emma Watson a donat un milion de lire sterline (1,12 milioane de euro) pentru sprijinirea victimelor hărţuirii sexuale. Conform Sunday Times Rich List, actriţa care a interpretat-o pe Hermione Granger în franciza cinematografică „Harry Potter” are o avere evaluată la 39 de milioane de lire sterline (4,37 milioane de euro).

   

Emma Watson s-a numărat printre primele actriţe care au luat poziţie împotriva lui Harvey Weinstein, acuzat de numeroase staruri de hărţuire sexuală şi viol. Ea a lucrat cu influentul producător de la Hollywood în 2011, la filmul „My Week With Marilyn” şi arăta vizibil inconfortabil când a fost fotografiată lângă acesta, la Londra, după gala premiilor BAFTA din acel an. Emma avea atunci 19 ani şi a fost surprinsă în timp ce părăsea clubul londonez Mahiki, în timp ce Harvey Weinstein o ţinea din spate de ambele braţe.

   

După izbucnirea scandalului de abuz sexual, Watson şi-a declarat sprijinul pentru toate femeile care au devenit victime. „Sunt alături de toate femeile care au fost hărţuite sexual şi sunt uimită de curajul lor. Acest tratament greşit la adresa femeilor trebuie să înceteze”, a scris ea atunci.

În ultimii ani, Emma Watson a devenit o figură marcantă a luptei pentru egalitatea de gen după ce în 2014 a devenit ambasador al Bunăvoinţei pentru ONU.

  

Distribuie