El nu vrea căsătorie. Ce e de făcut

Distribuie

Eşti într-o relaţie care te împlineşte, dar nu ai îmbrăcat, încă, rochia de mireasă? Problemele vin atunci când iubitul tău nu are aceleaşi planuri ca şi tine şi atunci te întrebi ce e de făcut: să continui relaţia sau să pui punct poveştii?

Te iubește, nu te iubește

Îi vorbeşti tot timpul despre noţiunea de familie, despre planurile de viitor, îi propui căsătoria, iar el nu schiţează nici măcar un zâmbet. Atunci apar îndoielile. Încerci să afli care sunt motivele pentru care refuză acest lucru. Ascunde ceva? Îi este teamă? Nu te iubeşte? Toate aceste întrebări te macină în interior şi crează tensiuni între voi.

Motivele refuzului

Sunt o mulţime de motive pentru care un reprezentant al sexului tare refuză să se căsătorească. Pe unii dintre ei, actul căsniciei îi sufocă, căci nu mai pot savura gustul dulce al libertăţii. Există cazuri în care, după câţiva ani de căsnicie, bărbaţii se închid în ei înșiși sau preferă să îşi trăiască viaţa fără restricţii, fără să dea socoteală. Pentru a nu ajunge în aceasă situaţie, arată-i iubitului cât de frumoasă este viaţa în doi şi încercaţi aşa-numita căsătorie de probă – adică locuiți împreună un timp.

Fuge de angajamente

Îţi va spune că pe primul plan în viaţa lui este cariera şi că timpul nu îi permite să se căsătorească. Asta înseamnă că nu vrea să aibă responsabilităţi suplimentare, mai ales când ştie că va fi stâlpul casei. Asigură-l că şi tu îl vei ajuta cu atribuţiile ce ţin de casă şi familie. În fond, căsnicia înseamnă viața în doi.

Părinţii îl influenţează

Sunt bărbaţi care refuză ideea de a merge la altar fiindcă sunt influenţaţi de părinţi. Seniorilor fie că nu le place de tine, fie că cred că odraslele lor merită pe cineva mai bun. Dacă te confrunţi cu o astfel de situaţie, invită-ți iubitul să decidă singur ce vrea cu adevărat.

A mai trecut printr-o căsnicie

Un eşec în dragoste, un divorț îl poate lăsa cu traume: poate și-a jurat să nu-și mai lege oficial destinul de al altcuiva. Dacă îl iubeşti, fii alături de el şi ajută-l să treacă peste fobia de însurătoare. Arată-i care sunt avantajele oficializării relației voastre.

Comunicarea ajută

În toate situațiile, discută cu partenerul tău! Vezi care este sursa reținerilor sale şi încercaţi să le rezolvaţi împreună. Încearcă să îl înţelegi, să îi acorzi răgaz şi să îi arăţi că poate avea încredere în tine. Doar aşa îşi va da seama că tu eşti femeia potrivită pentru el.


Distribuie