Educaţia sexuală în şcoli! Studenţii din România sunt împotriva Legei „Inocenţei Copilăriei”

Distribuie

Studenții de la medicină condamnă Proiectul de Lege pentru “Inocența Copilăriei”, inițiativa legislativă care solicită pedeapsa cu închisoarea pentru directorii de școală care autorizează predarea educației sexuale fără acordul scris, al părinților sau al tutorilor.

Legea „Inocenței” a primit aviz negativ din partea comisiilor de specialitate din Parlament și din partea Guvernului României, dar a fost adoptată de Senat și va fi pusă în dezbatere în Camera Deputaților, în data de 19 februarie 2018.

Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR) condamnă Proiectul de Lege pentru „Inocența Copilăriei”, inițiativă legislativă care solicită pedeapsa cu închisoarea pentru directorii de școală care autorizează predarea educației sexuale fără acordul semestrial, scris, al părinților sau al tutorilor.

„Considerăm o eventuală promulgare a acestei legi ca fiind un atac asupra dezvoltării corecte și conștiente a tinerilor din România, cu rezultate dezastruoase pe termen lung. În contextul european actual, fiecare elev este îndreptățit să aibă o educație cât mai complexă, ca o completare a surselor nefiltrate și inexacte de informare la care tineretul este expus”, spun studenţii în medicină.

Din punct de vedere statistic, România este pe primul loc în Europa la numărul de sarcini la adolescente. De asemenea, o mare parte din populație nu cunoaște noțiuni de bază ce țin de anatomia și fiziologia corpului uman, aceste cunoștințe fiind de real ajutor în înțelegerea anumitor obiceiuri sanitare sau probleme de sănătate.

„Dezinformarea duce la erori frecvente de înțelegere a conceptului de sănătate a reproducerii, în prezent neexistând materiale corespunzătoare acceptate în programa școlară, care să ofere elevilor din România informațiile adaptate nevoilor lor. În lipsa acestora, informarea din surse nesigure la care tinerii au acces facil, poate duce la comportamente sanitare și sexuale dăunătoare”, reclamă FASMR.

Introducerea educației sexuale în școli nu este un atentat la inocența elevilor, spun studenţii medicinişti, ci este o necesitate care încurajează tinerii să cunoască riscurile și beneficiile unui comportament sexual adecvat și să înțeleagă această responsabilitate.

realitatea.net


Distribuie
..