Printre cele mai delicioase fructe de primăvară se numără, fără doar şi poate, căpşunile. Sunt zemoase, aromate şi dulci, motiv pentru care gospodinele, dar nu numai, n-ar trebui să rateze momentul de a pregăti dulceaţă de căpşuni, mai ales că nu trebuie să pierzi ore în şir pentru a o pregăti şi ai nevoie de doar câteva ingrediente.
Ingrediente necesare pentru dulceaţa de căpşuni:
– un kilogram de căpşuni fără codiţe
– un kilogram de zahăr
– 250 de ml de apă
– 3-4 felii de lămâie
– vanilie
Mod de preparare dulceaţă de căpşuni: 
Ca să te bucuri de o dulceaţă de căpşuni aromată şi delicioasă ar trebui să alegi nişte fructe tari, sănătoase şi aromate. Este musai să foloseşti cantităţi egale de fruct curăţat şi zahăr.  Aşadar, un pas important pentru obţinerea unei reţete delicioase este să faci un sirop de apă şi zahăr, care e musai să fiarbă până la proba de fir. De asemenea, şterge marginea cratiţei ca să nu se ardă zahărul.
Lasă dulceaţa de căpşuni să stea până a doua zi, acoperit cu tifon ud ori un şervet. Astfel, fructele se vor lăsa la fund, se vor confia frumos şi nu se va face crustă.
A doua zi, însă, fierbe din nou siropul pentru a se lega, iar fructele se adaugă la sfârşit, cât să dea în clocot. Pune dulceaţa de căpşuni fierbinte în borcane curate, pe care le-ai sterilizat.
Tips: Ca să te bucuri mult timp de dulceaţă delicioasă şterge capacele cu alcool de cel puţin 40 de grade.