Dietă. Topul celor mai eficiente alimente în lupta cu celulita

Distribuie

Broccoli este unul dintre aliaţii de nădejde, deoarece are în compoziţia lui o substanţă care stimulează producerea colagenului. Efectul este vizibil!

Evitarea alcoolului, a fast-food-ului, a dulciurilor şi respectarea unui program regulat de sport sunt regulile de bază pentru a scăpa de aspectul inestetic a celulitei, tonifiind foarte bine pielea. Pe lângă aceste reguli care fac minuni, un alt aspect de care trebuie să ţii cont este includerea în alimentaţie a câtorva alimente recunoscute pentru efectul lor anticelulitic. Iată ce nu trebuie să-ţi lipsească din meniu:

Locul 1. Broccoli

Este considerat un aliment minune, datorit valorii nutriţionale pe care o are. Are un conţinut bogat în vitamine, minerale şi este sărac în calorii, astfel că-l poţi încorpora zilnic în meniul tău. Motivul este simplu! Pe lângă aceşti nutrienţi broccoli mai conţine o substanţă stimulează producţia colagenului, împiedicând astfel apariţia celulitei sau îmbunătăţind aspectul pielii în cazul în care deja a fost afectată.  Este recomandat să incluzi măcar 3-4 porţii de broccoli preparat la aburi în meniul tău săptămânal.

Locul 2.

Ceaiul verde

Este recunoscut pentru proprietatea sa de a accelera metabolismul, a împiedica absorbţia grăsimilor şi a regla nivelul glicemiei în sânge. Teobromina din conţinutul său are efect direct asupra celulitei, stimulând arderea grăsimilor. Consumă zilnic 2 căni cu ceai verde neîndulcit!

Locul 3. Portocalele

Sunt bogate în vitamina C, un element indispensabil pentru sănătatea întregului organism. Însă, portocalele mai conţin alţi compuşi care îmbunătăţesc circulaţia sângelui, acţionând prin corectarea dezechilibrelor care se produc în corp şi care favorizează apariţia celulitei.

Locul 4. Sparanghelul

Se situează printre legumele de top cu efecte spectaculoase asupra sănătăţii. Are un efect antiinflamator în corp, reduce balonarea şi este sărac în calorii, fiind un aliment pe care trebuie să-l consumăm cât mai des.

Având şi un efect detoxifiant, sparanghelul îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, eliminând toxinele din corp şi îmbunătăţind aspectul pielii afectate de celulită.

Locul 5. Peştii graşi

Somonul şi macroul conţin acizi graşi omega-3, adică acele grăsimi bune care au un efect spectaculos asupra pielii, îmbunătăţind aspectul pielii afectate de celulită. Aceşti acizi graşi omega-3 ajută corpul să metabolizeze mai bine grăsimile, inclusiv pe cele care determină apariţia celulitei.

eva.ro

Distribuie
..