De ce zâmbesc bebelușii? Descoperă concluziile unui studiu surprinzător

Distribuie

Zâmbetul bebelușului este o comoară sufletească pentru inima oricărei mame, iar fericirea simțită în acele momente nu poate fi comparată cu nimic din lume. Dar oare la ce se gândesc micuții când li se așterne pe buze acel zâmbet inocent și gingaș? Studiile au scos la iveală ce se ascunde în spatele acestui gest.

Află din acest studiu de ce zâmbesc bebelușii!

Zâmbetul bebelușilor, subiectul unui studiu surprinzător

Cercetătorii de la Universitatea din California, San Diego, au descoperit de ce zâmbesc bebelușii. În primele săptămâni de viață, în special în timpul somnului, zâmbetul bebelușului este mai mult o mișcare involuntară, de tip reflexiv. Însă, pe măsură ce va crește, va zâmbi tot mai mult, în funcție de ceea ce vede și ce simte în jurul lui.

Dacă îi zâmbești des bebelușului tău, nu ar trebui să te mire că îți răspunde și el cu același gest. Mișcările oamenilor mari vor reprezenta mereu o curiozitate și acțiuni numai bune de copiat pentru copii. Prin urmare, de multe ori te imită când zâmbește.

Poate că pare surprinzător, însă cercetătorii au descoperit că bebelușii zâmbesc și pentru că știu că așa vor obține ce își doresc de la mama lor. Făcând legătura cu un studiu anterior, în care 13 mame și copiii lor cu vârste cuprinse între 4 și 17 săptămâni, cercetătorii au reușit să determine într-o oarecare măsură care era scopul celor mici în funcție de comportamentul lor.

De asemenea, în urma studiului, specialiștii au descoperit că unii bebelușii sunt îndrăgostiți de zâmbetul mamei, fiind dispuși să facă tot felul de năzbâtii pentru a-l vedea cât mai des.

Încă din primele luni de viață, se poate observa că bebelușii zâmbesc mai ușor persoanelor pe care le văd des decât celor pe care le văd mai rar. Ei învață să se bucure când aud glasul și văd chipul celor dragi.

divahair.ro


Distribuie
..