De ce nu a purtat Kate Middleton rochie neagră la Premiile BAFTA 2018

Distribuie

Ducesa de Cambridge nu s-a alăturat mişcării „Time’s Up” la gala premiilor BAFTA, care are loc duminică, la Londra. Ea a purtat o rochie verde.

Kate Middleton a riscat să devină ţinta tuturor criticilor după gala premiilor Academiei britanice de film, la care aproape toate actriţele au venit îmbrăcate în negru, în semn de susţinere a mişcării „Time’s Up” care militează împotriva abuzurilor sexuale şi a discriminării femeilor.

Spre deosebire de vedetele care ales ţinute de culoare neagră, ducesa, care la 36 de ani este însărcinată cu al treilea copil, a preferat să poarte o rochie vaporoasă, de culoare verde închis, semnată de Jenny Packham. Ea și-a completat ținuta cu un colier de smaralde şi o geantă plic neagră. Kate Middleton poartă de regulă creații ale designerului britanic Jenny Packham, cunoscută pentru rochiile de seară şi cele de mireasă.

Cu câteva săptămâni înaintea acestui eveniment au apărut mai multe speculații cu privire la vestimentația ducesei, după ce profesioniștii din industria filmului au făcut apel la invitați să poarte negru, în semn de susţinere a mişcării „Time’s Up”.

Aproape fiecare actriță a purtat negru, inclusiv vedete precum Angelina Jolie, Jennifer Lawrence și Margot Robbie, astfel că alegerea diferită a ducesei a ieșit în evidență.

Există, însă, un motiv pentru care Kate Middleton nu a purtat negru la Premiile Bafta 2018: protocolul Casei Regale a Marii Britanii obligă la evitarea oricărei implicări sau asocieri în chestiuni sociale sau politice controversate; speculațiile potrivit cărora Kate ar fi urmat să poarte o ținută care să includă și negrul astfel încât să nu încalce protocolul regal nu au avut acoperire.

Palatul Kensington a refuzat să comenteze dacă geanta și colierul de culoare neagră reprezintă un mod de susținere a mișcării împotriva inegalității dintre sexe și a abuzurilor sexuale.

Mai mulți utilizatori ai rețelelor de socializare s-au arătat dezamăgiți de ținuta ducesei, notează cotidianul britanic Daily Mail. „Sunt dezamăgită că Ducesa Kate Middleton nu a purtat negru la premiile BAFTA. Nu este ceva politic. E ceva feminin!”, a scris o femeie.

„Știu că membrii familiei regale nu ar trebui să se implice în <<proteste>>… dar chiar ar fi fost ceva atât de rău dacă Kate Middleton ar fi purtat negru???”, a scris pe Twitter jurnalista Rachel McGrath.

„Cum de se nu se simte Kate rușinată stând chiar în față cu rochia ei verde în timp ce alte femei poartă negru?”
, s-a mirat cineva. „Sincer, ar fi trebuit să stea acasă dacă n-a fost în stare să susțină femeile”, a comentat nemulțumită o altă utilizatoare a rețelei.

Altcineva s-a întrebat de ce unii membrii ai familiei regale iau poziție împotriva abuzurilor sexuale, iar alții nu o fac.

 

„Dacă soacra ei, Ducesa de Cornwall (Camilla, n.r.) poate să ia poziție împotriva hărțuirii sexuale și să vorbească despre asta, atunci Kate poate purta lejer o rochie neagră fără să ridice semne de întrebare”, a conchis cineva pe Twitter.

Potrivit Daily Mail, ediția de duminică a fost cea mai politizată din istoria galelor Premiilor BAFTA, aproape toate actrițele urmând exemplul vedetelor care au participat luna trecută la ceremonia de acordare a Globurilor de Aur.

Într-o scrisoare deschisă publicată înaintea galei Premiilor BAFTA, aproape 200 de vedete din Anglia și Irlanda își exprimă sprijinul în favoarea femeilor care au devenit victimele hărțuirii sexuale și a abuzurilor la locul de muncă. O acțiune similară a fost lansată în urmă cu o lună la Hollywood și a condus la strângerea unor fonduri de 1,4 milioane de dolari din donațiile oferite de actrițe și de activiști.


Distribuie
..