De ce ne îndrăgostim doar de 3 ori în viață

Distribuie

De-a lungul timpului, filosofii au încercat să definească acest concept al iubirii. Și au ajuns la o concluzie destul de surprinzătoare. Se pare că ne îndrăgostim doar de 3 ori în viață și fiecare dintre aceste iubiri are un scop diferit, neexistând nicio garanție că toți oamenii vor ajunge la iubirea cu numărul trei.
Însă probabil că deja te întrebi care sunt aceste trei tipuri diferite de iubiri. Găsești mai multe detalii cu privire la acest subiect în rândurile care urmează. Iată de ce ne îndrăgostim doar de 3 ori!

Ne îndrăgostim doar de 3 ori în viață și de fiecare dată dintr-un anumit motiv. Iată de ce!

Prima dragoste apare atunci când suntem tineri. Este cunoscută și sub numele de iubire idealistă. Este ca un fel de poveste, un basm. Credem că găsim persoana perfectă pentru noi. Toată lumea va fi geloasă pe tine la petreceri pentru că ai reușit să fii în cuplul perfect. Care este problema majoră cu acest tip de dragoste? Se bazează exclusiv pe modul în care te văd ceilalți oameni mai degrabă decât cum te simți de fapt.

Cel de-al doilea tip de dragoste este cea în care simți că viața te lovește. Se numește dragostea grea. Aceasta este cea care ne permite să ne dezvoltăm sexualitatea, să ne conturăm dorințele și să ne răspundem la întrebarea: „Cine sunt cu adevărat?”. Uneori, în timpul relației, crezi că destinul v-a făcut să vă întâlniți pentru a fi împreună toată viața. Iar alteori ai vrea să te muți pe altă planetă pentru a fi departe de relație și de toate problemele. Este o dragoste pasională, dar greșită și dureroasă. S-ar putea să vă despărțiți, să vă împăcați și iar să vă despărțiți.

De fiecare dată însă realizezi că această iubire nu are un viitor. Vestea bună? Înveți foarte multe lucruri despre propria persoană și știi cu adevărat ce vrei în viață de acum înainte.

Cea de-a treia iubire apare de nicăieri. Când te întâlnești cu această persoană, nu te-ai gândi că vei ajunge să fiți împreună. Poate că nu cauți o relație sau crezi că personalitățile voastre opuse sunt prea puternice pentru a fi în același cuplu, dar atunci când conexiunea se activează, vă lovește pe amândoi. Atunci când începeți să ieșiți la întâlniri, vă potriviți perfect. Personalitățile voastre merg mână în mână. Vă complimentați reciproc forțele și slăbiciunile și simțiți că ați putea face orice. Vă simțiți bine. Și așa ar trebui. Ați trecut prin probleme, despărțiri și oameni care au încercat să profite de voi. Dar acum, te cunoști mai bine decât niciodată și, cel mai important, știi în adâncul sufletului tău că vrei să îți petreci restul vieții cu această persoană cu adevărat specială.
Toate aceste iubiri au motivele lor, iar lecțiile pe care le înveți în fiecare fază nu fac decât să te ajute să te maturizezi. Însă nu toți oamenii reușesc să ajungă la cea de-a treia iubire.

Distribuie
..