De câte ori este sănătos să faci dragoste pe săptămână

Distribuie

Te întrebi de câte ori este sănătos să faci dragoste pe săptămână? După numeroase studii pe această temă, cercetătorii au ajuns la o concluzie. 

Experții de la Universitatea din Harvard au analizat viața sexuală a 44 de cupluri de diferite vârste și au tras câteva concluzii legate de cât de des ar trebui să faci amor în fiecare săptămână.

Un specialist englez în domeniu, Thomas Glynn, spune că ritmul activităţii sexuale este influenţat de constituţia biologică a fiecaruia dintre noi, de vârstă şi de factorii de mediu, culturali, sociali, estetici. Un rol esenţial îl joacă şi odihna, alimentaţia şi atracţia pentru partener.

Bărbații care au vârsta cuprinsă între 20 și 30 de ani pot face amor în fiecare zi. Însă, performanța sexuală scade odată cu înaintarea în vârstă. Astfel, la vârsta 50 de ani, sunt normale între 4 și 8 acte sexuale pe lună.

Tot studiile americane au dezvăluit că sexul este o experiență mai intensă din punct de vedere emoțional pentru bărbați decât pentru femei. Acest lucru se datorează faptului că ei tind să își exprime sentimentele mai mult prin acțiuni decât prin cuvinte. Dacă sunt privați de sex, ei rămân fără principalul mod de expresie emoțională. Abstinența îi face pe bărbați să își reprime chiar și instinctele emoționale primare.

clickpentrufemei.ro


Distribuie
..