Cum să-ţi îndrepţi părul fără placă. 3 trucuri

Distribuie

Pentru că temperaturile mari degradează iremediabil firele de păr, descoperă câteva metode foarte simple ca să-ţi îndrepţi părul fără placă
Îţi place să ai părul perfect drept, neted şi aranjat, iar din acest motiv ai ajuns să fii dependentă de placa pentru păr? Trebuie să ştii că acest obicei îţi distruge iremediabil părul. Firele sunt supuse unor temeperaturi care depăşesc 200 de grade, ceea ce în timp distruge cuticula, stratul exterior format din solzişori minusculi care protejează firul şi îi oferă strălucire. Treptat, părul tău se va degrada tot mai mult şi se va rupe.
Din fericire, există tehnici care îţi permit să ai părul perfect drept, dar fără să apelezi la placă. Iată ce să încerci:

Păr îndreptat fără căldură, peste noapte

Dacă vrei să-ţi îndrepţi părul fără căldură, atunci poţi apela la o tehnică cu rezultate uimitoare. Deşi necesită ceva timp şi efort, are numeroase beneficii, mai ales că vei exclude temperaturile mari, atât de nocive pentru părul tău.

Această tehnică îţi permite să-ţi îndrepţi părul peste noapte şi poate fi folosită chiar dacă ai părul foarte creţ. Tot ce trebuie să faci este să-ţi prinzi părul ud într-o coadă la spate, dar nu înainte de a-l netezi foarte bine cu un pieptene des. După ce rădăcinile s-au uscat, desprinde părul şi începe să netezeşti bine cu pieptenele fiecare suviţă, pe care să o fixezi apoi foarte strâns pe cap cu agrafe. După ce tot părul este împărţit pe şuviţe bine netezite şi fixate cu agrafe, înfăşoară-l cu o eşarfă, cu care vei dormi peste noapte. Dimineaţa, părul tău va fi perfect drept.

Părul îndreptat cu peria rotativă cu aer cald

Spre deosebire de placa pentru păr, care îţi prinde şuviţele între două suprafeţe extrem de fierbinţi, periile rotative cu aer cald sunt mult mai blânde cu părul tău. Acestea reuşesc să netezească părul rebel, să îi ofere volum şi să îndrepte părul creţ sau ondulat. Se folosesc de obicei pe părul ud, ceea ce este absolut interzis cu placa. Tot ce trebuie să faci este să înlocuieşti foehnul cu o perie rotativă cu aer cald şi vei economisi timp, pentru că îţi vei usca părul şi îl vei coafa simultan, dar îl vei proteja şi de temperaturile foarte mari la care ar fi fost supus în cazul în care ai fi folosit placa pentru întins.

Păr îndreptat prin periere şi uscare naturală

O astfel de metodă este potrivită celor care au părul uşor ondulat, dar nu funcţionează la fel de bine în cazul persoanelor cu părul foarte creţ.

Tot ce trebuie să faci este să-ţi laşi părul să se usuce în mod natural, fără nicio sursă de căldură, dar pe care să îl perii la fiecare cinci minute cu o perie sau un pieptene des. Continuă să perii până când părul tău este uscat complet.


Distribuie
..