Cum să-ți faci acasă o cremă hidratantă pentru mâini și unghii

Distribuie

Dacă și tu faci parte din categoria femeilor care nu pot trăi fără crema de mâini, astăzi avem pentru tine o rețetă foarte simplă de cremă hidratantă pentru mâini și unghii, pe care o poți face acasă.

Crema de mâini, un produs de beauty esențial

Multe femei suferă din cauza pielii uscate, dar și mai multe se plâng în special de pielea de pe mâini! Având în vedere că ne folosim mâinile tot timpul și că sunt singura parte a corpului pe care o spălăm poate și de zece ori pe zi, nu-i de mirare că pielea de pe mâini se usucă și îmbătrânește mult mai repede.

Dacă te-ai săturat de cremele din magazine și vrei să încerci ceva nou, azi îți propunem o cremă de mâini home-made, foarte ușor de preparat, pe care o poți face în doar câteva minute.

Cremă de mâini și unghii cu vitamine

Pentru a prepara această cremă de mâini și unghii vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 150 gr unt de cocos
  • O linguriță de ulei de nuci
  • 2-3 picături de ulei esențial, în orice aromă preferi

Toate ingredientele se găsesc la magazinele naturiste și sunt foarte accesibile ca preț.

Ingredientele se amestecă într-un recipient de sticlă, iar crema rezultată poate fi păstrată la frigider până la 6 luni.

Untul de cocos este binecunoscut pentru efectele sale minunate asupra pielii – hidratează, ajută la tratarea micilor răni și conține multe vitamine, mai ales vitamina E, dar și minerale.

Uleiul de nuci hidratează și el, și stimulează creșterea unghiilor. Cu un conținut bogat de acizi grași nesaturați Omega 3 și 6, uleiul de nuci are un puternic efect antiîmbătrânire asupra pielii, astfel că pielea mâinilor tale va fi protejată eficient.

Uleiul esențial se folosește în special pentru a aromatiza crema, dar și pentru beneficiile sale – de exemplu, dacă alegi un ulei esențial de lămâie, mentă, eucalipt sau cimbru, acesta va avea și acțiune antiseptică; dacă optezi pentru un ulei esențial de cătină, acesta are și efect regenerator.

unica.ro.


Distribuie
..