Cum să scapi de părul cărunt. Soluții naturiste împotriva albirii părului

Distribuie

Află cum să scapi de părul cărunt fără a apela la vopseaua de păr, chiar dacă rezultatele nu vor fi la fel de rapide ca în cazul acesteia și se vor petrece treptat. Procesul de încărunțire începe în jurul vârstei de 35 de ani și evoluează pe parcursul anilor. Unele persoane încărunțesc mai devreme de 35 de ani, iar altele pot începe să aibă fire albe de păr după vârsta de 40 de ani. Acest lucru depinde de ereditate, dar și de alți factori.

Albirea părului se poate produce și la tineri. Cauzele albirii premature sunt multiple: genetice, stres emoțional puternic, anumite boli (de exemplu unele afecțiuni tiroidiene) sau o dietă dezechilibrată. Insuficienta pigmentare a foliculului firului de păr și absența melaninei pot conduce la încărunțire.

Cum să scapi de părul cărunt

Există diverse soluții naturiste la care poți apela pentru a preveni sau a amâna încărunțirea. Printre acestea, se numără:

Miere cu ghimbir

Ghimbirul conține o cantitate foarte mare de antioxidanți, iar mierea are deosebite calități nutritive. Curăță de coajă și rade o bucățică de ghimbir. Combină o linguriță de ghimbir ras cu o linguriță de miere și consumă zilnic acest amestec. Combinația de ghimbir cu miere este un remediu utilizat frecvent în medicina chineză tradițională.

Ulei de cocos

Uleiul de cocos a devenit foarte apreciat în întreaga lume în ultimii ani și pe bună dreptate, deoarece are proprietăți antibacteriene, antioxidante și nutritive unice. Uleiul de cocos poate fi folosit cu succes și pentru tratarea părului. Are un puternic efect hidratant, reface structura firului de păr, părul redevenind mătăsos și strălucitor. Se pare de asemenea că, în urma utilizării regulate, uleiul de cocos ar ajuta la încetinirea albirii părului. Poți adăuga două lingurițe de ulei de cocos în șamponul de păr și de asemenea în balsamul pe care îl folosește regulat.

 

 

Aport crescut de proteine

Firul de păr este alcătuit dintr-o proteină numită keratină. Insuficientul aport de proteine poate conduce prin urmare la degradarea părului. O dietă bogată în proteine contribuie la stimularea producției de keratină. Creșterea părului este accelerată, iar firele sunt întărite și reparate. Consumă zilnic proteine din carne, ouă, cereale integrale sau leguminoase cum ar fi fasolea sau lintea.

Ulei de susan

Un alt ulei recomandat în Ayurveda, străvechiul sistem de cunoștințe medicale indiene, este cel din semințe de susan. Aplică ulei de susan la rădăcina părului prin mișcări de masaj. Repetă cât mai des operațiunea, de preferat de fiecare dată când te speli pe cap. Lasă pe păr timp de cel puțin o oră, după care spală-te cu șampon ca de obicei. E indicat să incluzi semințele de susan sau uleiul de susan și în alimentația ta zilnică.

Vitamine și minerale

Părul are nevoie în special de vitaminele A, B12 și de minerale precum fier, zinc și cupru. Lipsa acestor substanțe nutritive poate avea ca efect albirea părului. Consumă alimente cum ar fi nuci și semințe, stafide, prune, pește, carne de pui, legume crude sau doar ușor preparate termic pentru a-și păstra intacte toate proprietățile. În acest mod, oferi organismului tău inclusiv mineralele și vitaminele necesare pentru prevenirea încărunțirii.

Alte recomandări pentru a preveni încărunțirea

Pe lângă aplicarea remediilor de mai sus, ia în calcul și următoarele sfaturi ale specialiștilor:

  • evită să te speli pe cap cu apă fierbinte; folosește în schimb apă călduță;
  • nu utiliza uscătorul de păr la intensitate maximă;
  • evită folosirea ondulatorului sau plăcii de păr;
  • nu consuma substanțe stimulante, cum ar fi cafeaua și chiar ceaiul;
  • renunță la fumat;
  • nu folosi șampoane și alte produse pentru păr care conțin multe chimicale ce pot fi prea puternice pentru firul de păr.
  • http://www.libertateapentrufemei.ro/

Distribuie
..