Cum să scapi de durerile menstruale

Distribuie

Eşti nevoită să suporţi lunar durerile menstruale? Cauza principala a acestor dureri este un dezechilibru hormonal în organism. Pentru a calma durerile menstruale multe femei apelează la analgezice. Dar, aceste analgezice, pot avea efecte secundare nocive. Pentru a proteja oranismul de aceste efecte, iată câteva remedii care te pot ajuta să scapi de durerile menstruale.

1. Coada soricelului (infuzie) este indicată dacă ai un ciclu menstrual abundent. Se prepară infuzia din 5 grame înflorescente la o cană cu apă şi se consumă 2-3 căni pe zi.

2. Anasonul (infuzie): se prepară infuzia dintr-o linguriţă de seminţe la o cană de apă şi se beau 2-3 căni pe zi.

3. Florile de muşeţel (infuzie) au rolul de a calma durerile menstruale. Se prepara infuzia din 5 grame la 1 litru apă şi se bea 2 căni pe zi.

4. Suc de mentă şi ghimbir.  Amestecă un pahar de suc de mentă cu o linguriţă de suc de ghimbir.  Aceasta metodă naturală te va ajuta foarte mult în cazul durerii cauzate de crampele musculare. Poţi consuma câte  un pahar de suc de 2 sau 3 ori pe zi, în functie de durerea din timpul perioadelor.

5. Suc de aloe vera şi miere. Sucul natural de aloe vera are proprietăţi de alinare a durerii. Amestecă un pahar de suc de  aloe vera cu o linguriţă de miere şi încearcă să consumi măcar 2 pahare de suc pe zi.  Acest lucru ajută la prevenirea durerii cauzate de menstruaţie.

6. Comprese fierbinţi funcţionează cel mai bine pentru a calma dererea. Aşează o compresă cu apă caldă pe stomac, iar efectul se va simti în maxim 5 minute. Ajută foarte mult la prevenirea durerilor şi a crampelor.

7. Aromaterapie. Pentru a-ţi relaxa toţi muşchii din organism şi pentru a calma crampele o baie cu uleiuri aromatherapy este perfectă. Vei vedea că rezultatele sunt foarte eficiente.


Distribuie