Cum să îți cureți corect urechile fără să folosești bețișoare

Distribuie

După ce fac baie, multe dintre noi obișnuiesc să-și curețe urechile cu mult blamatele bețișoare de ureche. În cele ce urmează, vom vorbi despre cum să-ți cureți corect urechile, dar și despre motivele pentru care nu ar trebui să mai folosești niciodată bețișoare.

olosirea bețișoarelor de ureche nu este o metodă eficientă de menținere a igienei urechilor, ba chiar, pe termen lung, poate dăuna sănătății conductului auditiv. Chiar medicii ORL-iști sunt cei care blamează aceste bețișoare. În principiu, trebuie să știi că urechea se curăță singură. Totuși, din motive de igienă, aceasta trebuie curățată ca orice altă parte a corpului.

Descoperă, așadar, în cele ce urmează, cum să-ți cureți corect urechile fără să apelezi la bețișoare.
Cum să îți cureți corect urechile cu o soluție din alcool și spirt

Pentru a menține igiena urechilor fără să apelezi la bețișoare, prepară-ți următoarea soluție: amestecă jumătate de linguriță de oțet alb, cu jumătate linguriță de spirt și cu aceeași cantitate de apă de la robinet.

Cu ajutorul unei pipete, pune în fiecare ureche câteva picături din această soluție. Apoi șterge-ți urechile cu o cârpă de bumbac. Limitează-te la a-ți șterge urechea externă, și nu pătrunde în adâncimea canalului auditiv.
Ce se întâmplă cu urechile noastre

Acum că ai aflat cum să îți cureți urechile corect, îți vom spune și care sunt motivele pentru care curățarea urechilor cu bețișoare este nerecomandată.

După cum știi, urechile produc cerumen, o substanță secretată de glandele sebacee ale conductului auditiv extern, al cărei rol este de a proteja timpanul și de a împiedica corpurile străine să pătrundă în interiorul urechii. În plus, cerumenul are proprietăți antibacteriene.
realitatea.net


Distribuie