Cum să faci să îți crească genele

Distribuie

  1. Genele sunt mici firicele de păr crescute pe pleoapă, pentru a proteja ochiul de praf și alte particule volatile. Însă, pe lângă funcția lor clar stabilită, nu trebuie să neglijăm nici aspectul estetic pe care îl au.

Fiecare femeie își dorește gene lungi și dese, pentru o privire mai pătrunzătoare. Din păcate, genele se regenerează greu, iar creșterea lor durează între 30 și 45 de zile. Odată crescute, acestea vor proteja ochiul timp de 120 de zile, după care va începe, din nou, procesul de regenerare.

Din fericire, există mici trucuri care ajută genele să crească mai repede.

Ulei de ricin și ou – pune într-o pipetă puțin albuș de ou. Ia o jumătate de linguriță de ulei de ricin, adaugă două picături de albuș de ou și amestecă bine. Cu ajutorul unei periuțe (puteți folosi o periuță de la un mascara mai vechi, bine igienizată), puneți acest amestec pe gene. Cantitatea vă va ajunge pentru câteva aplicări. Această mască va ajuta la creșterea sănătoasă a genelor și va fortifica firicelele de păr. Clătiți cu apă călduță.

Uleiuri bogate în vitamina E – uleiurile de măsline, de ricin și de migdale sunt bogate în vitamina E, care ajută la fortificarea părului. Aplicând aceste uleiuri pe gene veți ajuta genele să crească mai sănătos. Aplicați seara, cu grijă, pentru a nu intra în ochi, și lăsați să acționeze până dimineața, apoi îndepărtați cu ajutorul unui demachiant pentru ochi.

Alimentația

O alimentație bună, sănătoasă, echilibrată, vă va ajuta să aveți un păr frumos, dar și gene și sprâncene spectaculoase. Nu excludeți din dietă:
Vitamine – vitaminele A, C, E și B sunt vitale. Pe primele trei le găsiți în legumele portocalii și galbene, în citrice și în verdețuri. Vitamina B se găsește în cereale.
Minerale – lactatele sunt bogate în calciu și iod, carnea roșie în fier, verdețurile în magneziu, broccoli în seleniu.
Acizi grași omega-3 – somon, ton, sardine.

oanacuzino.ro


Distribuie
..