Cum să ai părul sănătos și strălucitor pe timpul verii

Distribuie

Soarele este tot mai puternic și în mod sigur ești cu gândul la vacanță. Visezi la zilele petrecute la plajă sau la piscină. Deși este anotimpul favorit al celor mai mulți oameni, vara are și efecte negative, mai ales asupra părului.
Razele UV, apa sărată și apa cu clor din piscină îți deteriorează serios părul și îl fac fragil, aspru și lipsit de strălucire.

Expunerea părului la soare are următoarele consecințe:

– păr uscat și aspru
– păr lipsit de strălucire
– decolorarea nuanței părului
– degradarea vârfurilor
Îngrijirea corectă a părului pe timpul verii devine extrem de importantă. Pentru a preveni deteriorarea, este recomandat să-ți protejezi podoaba capilară de factorii de mediu și să-i oferi hidratarea necesară.

Iată cum să ai părul sănătos și strălucitor pe timpul verii:

Folosește uleiuri protectoare

Aplicarea uleiurilor naturale pe păr este una dintre cele mai simple și mai ieftine variante prin care poți proteja părul de efectele negative ale soarelui și apei pe timpul verii. Poți să folosești ulei de cocos, ulei de măsline, de migdale, de argan etc. Pune numai câteva picături de ulei în palme, freacă palmele și aplică uleiul pe lungime și pe vârfuri. O altă variantă eficientă este aceea de a aplica ulei pe tot părul, inclusiv pe scalp, lăsând să acționeze timp de câteva ore sau peste noapte. Spală-te apoi cu șamponul tău obișnuit și aplică balsam.

Păstrează-ți părul curat

Pe timpul verii, pielea capului transpiră abundent, iar glandele sebacee produc mai mult sebum decât în restul anului. În combinație cu sarea din apa de mare și impuritățile care se pot acumula, părul și scalpul se murdăresc mult mai repede. De aceea este necesar să te speli pe cap mai des pe timpul verii. Impuritățile și excesul de sebum se pot acumula la nivelul foliculilor de păr, ceea ce poate duce la sufocarea acestora și căderea părului.
Pe de altă parte, este posibil să te confrunți cu apariția mătreții sau a foliculitei dacă nu îți speli părul suficient de des pe timp de vară.

Hidratează-ți părul cu măști naturale

Măștile hidratante sunt o soluție eficientă pentru îngrijirea părului pe timp de vară.

Îi redau părului tău strălucirea, îl fac mătăsos și previn despicarea vârfurilor. Poți folosi o mulțime de ingrediente pe care în mod sigur le ai deja în casă. De exemplu, ai putea include în măștile tale hidratante pentru păr ingrediente precum gălbenuș de ou, ulei de măsline, iaurt, maioneză, miere etc.

Protejează-ți părul când stai la soare

Razele UV au efecte negative nu doar asupra pielii, ci și asupra părului tău. De aceea este de preferat să-ți acoperi părul când stai la plajă sau când practici activități în aer liber pe timp de vară. Eșarfele din mătase sunt deosebit de eficiente din acest punct de vedere. Îți protejează părul de razele UV, dar în același timp previn degradarea părului prin frecare.

Evită aparatele de styling cu temperaturi ridicate

Dacă părul tău devine mai aspru și mai uscat pe timpul verii, vei fi tentată să folosești și mai mult placa de păr, peria rotativă sau ondulatorul pentru a-l coafa și a-i corecta aspectul.

Dar riști să-l degradezi și mai mult. Evită folosirea aparatelor de styling pe bază de temperaturi ridicate, cu atât mai mult pe părul ud.

Usucă-ți părul cu foehnul

Mergi des la piscină sau înoți în mare și probabil ai obiceiul de a-ți lăsa părul să se usuce în mod natural după ce ieși din apă. Deși aparatele de styling cu temperaturi ridicate sunt de evitat, foehnul ar trebui să fie cel mai bun prieten al tău vara. În ciuda mitului care spune că părul ar trebui lăsat să se usuce la aer, cu cât apa rămâne mai mult timp pe părul tău, cu atât acesta va fi mai uscat și mai degradat. Părul are tendința de a absorbi apa, ceea ce îl face mai fragil și predispus la rupere. Ar trebui să-ți clătești părul și să te usuci cât mai repede după ce pleci de la piscină sau de pe plajă.

Distribuie