Cum îşi păstrează Jennifer Lopez abdomenul plat. Exerciţiile ce au schimbat trupul artistei

Distribuie

Jorge Cruise este antrenorul nr. 1 când vine vorba despre vedete care vor să slăbească mâncând, nu făcând sport. Jorge nu crede în diete, crede în stiluri de viaţă, de aceea, în viziunea sa, fitness-ul începe în bucătărie.

Abordează nutriţia în aşa fel încât îţi permite să mănânci mai mult tăind din calorii, prin consumarea de alimente mari ca dimensiune, dar slabe caloric, care te fac să te simţi sătul şi, în acelaşi timp, slab.

Jorge Cruise este un antrenor de fitness care a lucrat cu celebrități precum Jennifer Lopez și Angelina Jolie și este unul dintre experții din cadrul emisiunii „Revenge Body with Khloé Kardashian”. Acesta susține că modul în care exersăm arde grăsimea de pe abdomen. Potrivit lui Cruise, HIIT sau High Intensity Interval Training reprezintă cel mai eficient antrenament pentru arderea grăsimilor. Poate fi făcut oriunde, acasă sau la sală.

Studiile incepute încă din anii ’70 arată că eforturile intense, dar scurte ca durată, pot aduce mai multe beneficii decât efortul susţinut, de lungă durată.

Consum caloric mare, fără pierderea masei musculare

Una dintre problemele întâmpinate atunci când slăbim  este scăderea masei musculare odată cu reducerea aportului caloric din alimentaţie. Însă nu este şi cazul antrenamentului HIIT deoarece acesta nu doar că ajută la arderea grăsimilor, ci ajută şi la menţinerea şi creşterea masei musculare. De asemenea, HIIT stimulează producţia de hormon de creştere HGH, ducând la o accelerare a procesului de ardere a grăsimilor, dar şi la  încetinirea procesului de îmbătrânire.

Creşterea sensibilităţii la insulină

Insulina duce la o oxidare mai bună a acizilor graşi de către celulule musculare. Asta va determina un consum mai crescut de calorii, în timpul zilei, chiar dacă nu faci un efort fizic ridicat. Pe termen lung, acest efect elimină efectul  yo-yo care apare în urma unor diete drastice.

Eficienţă crescută, datorită timpului redus al antrenamentului

Antrenamentul HIIT este cea mai bună soluţie atunci când timpul nu este aliatul tău. Sesiuni scurte, chiar de 10-15 minute, s-au dovedit a fi foarte eficiente atunci când este vorba de antrenamentul pe intervale de intensitate.

Una dintre cele mai simple și eficiente variante de HIIT care te va ajuta să arzi o gramadă de grăsime acasă, făra nici o greutate șinici un alt echipament, are la bază exercițiul „Burpee”.

„Burpee” e un exercițiu dinamic, ce lucrează o mulțime de mușchi într-un mod exploziv, recrutând astfel o grămadă de fibre musculare și crescând semnificativ numărul de calorii arse atât în timpul cât și după finalizarea antrenamentului.

Un Burpee constă din: coborârea în maini, saltul cu picioarele înapoi într-o poziție de flotare, execuția unei flotări, saltul înapoi cu genunchii la piept și o genuflexiune plus salt în înălțime cu mâinile deasupra capului.

Pașii de urmat pentru acest HIIT:

  • Folosește un cronometru pe intervale și setează-l la 20 de intervale (10 efort intercalate cu 10 de odihnă)
  • În intervalul de efort execută cât mai multe Burpee încercând de fiecare dată să treci prin mișcări cât mai rapid și corect.
  • În intervalul de odihnă singura țintă e refacerea. Dacă dorești, poți merge ușor la pas lent sau execută mișcări de stretching.
  • Repetă 10 runde și vei completa un antrenament HIIT foarte eficient. În doar 10 minute vei stimula arderea mai multor grăsimi și obține mult mai multe beneficii decât în 30-60 de minute de efort aerobic clasic.
  • tabu.ro

Distribuie
..