Coregraful de principal de la „Vocea României”, a mărturisit că este gay pe canalul său de YouTube

Distribuie

Chiar dacă România încă se luptă cu mentalități învechite și Coaliții pentru Familie, asta nu înseamnă că nu avem tineri și oameni curajoși, care-și acceptă destinul și cărora nu le este frică să vorbească despre orientarea lor sexuală.

Da, adevărul face că orientarea ta sexuală nu te definește, iar Emil Rengle, coregraful de la „Vocea României”, este conștient de acest lucru.

Emil a făcut un clip pe canalul său de Youtube în care a mărturisit că este bisexual. El nu mai putea ține acest secret, deoarece simțea că nu se poate bucura de viață așa cum își dorea.

Emil Rengle
Emil Rengle

„Vine o perioadă în viaţă când dai de tine şi nu mai vrei să fugi. Să te descoperi ca o persoană gay şi să te descoperi ca o persoană diferită în România este greu de purtat. Nu eşti ca toţi ceilalţi.

Vă voi vorbi azi despre un subiect de care mi-am dorit foarte mult să vă vorbesc. De ce n-am făcut-o? N-a fost timpul până acum.

Am foarte mari emoţii să vorbesc despre acest subiect, însă o voi face. M-am gândit să îl ţin secret toată viaţa mea, să joc un teatru”, a spus Emil.

Ideea că cei din jur l-ar putea izola sau l-ar critica și batjocori pentru cine este l-a făcut să țină această informație ascunsă, dar iată că în cele din urmă și-a luat inima în dinți și vrea chiar să ofere un exemplu celor care trec prin aceleași dileme.

„Mi-aş fi dorit să fi existat cineva care să-mi fi vorbit despre asta, să-mi spună că nimic nu este greşit cu mine, să mă liniştească.

Singurele lucruri care mă ajutau în acea perioadă erau coming out-urile vlogerilor din afară, care mă făceau să am încredere în mine, să fiu eu exact aşa cum sunt.

Vreau să le deschid ochii şi acelora care fac abuz şi bullying şi să înţeleagă că şi eu sunt doar nişte suflete speriate de necunoscut şi că răspunsul nu este să ne înfingem cuţite unii în alţii, ci să ne ajutăm unii pe alţii.

Dacă ştiam şi eu atunci că sunt iubit şi că sunt perfect aşa cum sunt, aş fi avut şi eu curajul să mă bucur de viaţă.

Vreau ca acest filmuleţ să ajungă la cei tineri care se întreabă ce este în neregulă cu ei şi să ştie că «nu ţi se întâmplă doar ţie şi nu ţi se întâmplă nimic rău. Vreau să mă asculţi, vreau să mă auzi. Acceptă-te, ia-te în braţe şi iubeşte-te»”.

Curajul lui Emil este un exemplu că o societate disfuncțională nu poate defini un om printr-un singur criteriu și nu-l poate judeca doar pentru că nu-i convine pe cine place sau iubește.

Emil este un profesionist și a realizat atât de multe lucruri, încât astea sunt informațiile despre el care ar trebui promovate – la 18 ani a fost cel mai bun dansator şi coregraf din România.

A câştigat campionatul de dans Hip Hop International şi a semnat coregrafia primei trupe de dans din România care a participat la campionatul mondial World’s Hip Hop Championships, în Las Vegas. Astfel, Emil a devenit cel mai căutat coregraf din ţara noastră.

A apărut pe scenele celebrelor școli de dans „Broadway Dance Center New York”, „Pineapple Dance Studio Londra” sau „Debbie Reynolds Los Angeles” și s-a întors în țară pentru a revoluţiona imaginea dansului.

Este coregraful principal din cadrul show-ului de la PRO TV și responsabil pentru cele mai mișto momente de dans de pe scenă.

noizz.ro


Distribuie
..