Consumă aceste şapte alimente şi vei mirosi mereu bine

Distribuie

Antiperspiranţii pe bază de aluminiu sunt nocivi, parfumul îţi usucă pielea: se pare că întreaga industrie a produselor create pentru a ne face să mirosim bine presupune şi un risc asupra sănătăţii noastre!

Ce ai spune dacă ai alege să acţionezi de la interior şi să îţi compui o dietă care să te ajute să miroşi de-a dreptul apetisant? Pe lângă igiena obligatorie, superalimentele de mai jos te vor transforma într-o apariţie parfumată, pe care cei din jur o vor adulmeca ispitiţi!

Consumă aceste alimente ca să miroşi bine!

Sigur cunoşti şi tu cel puţin o persoană care miroase întotdeauna ispititor! Poate fi vorba despre acea femeie pe care nici nu mai îndrăzneşti să o întrebi ce parfum poartă (deoarece a fost prea des subiectul conversaţiilor voastre… într-un sens bun) sau despre fata care exultă un miros apetisant chiar şi după o oră toridă de hot yoga!

Dacă vrei să ţii pasul cu aceste făpturi delicate şi ultra-invidiate, include aceste alimente în dieta ta zilnică!

  1. Citricele. Pentru că au dat chiar denumirea unei categorii de parfumuri, nici nu e de mirare că citricele îţi oferă un miros proaspăt, revitalizant! Portocalele şi felia de lămâie strecurată în paharul cu apă îţi împrumută şi ţie din mireasma lor, iar căpşunile şi merele îţi oferă o aromă de neuitat, pe care cei din jur se vor împinge să o adulmece!
  2. Avocado. Avocado este bogat în magneziu, o substanţă despre care se crede că are efecte pozitive asupra mirosului emanat. Degustă în fiecare dimineaţă o omletă cu avocadio sau include acest aliment în salate şi te vei bucura de un ten luminos!
  3. Ceai de iasomie. Ceaiurile din plante au efect detoxifiant şi te ajută să îţi purifici organismul, dar şi aroma corporală. Ceaiul verde cu iasomie îți creează o „aură olfactivă” demnă de prinţesele orientale din „O mie şi una de nopţi”.
  4. Iaurtul. Toxinele sunt responsabile pentru mirosurile neplăcute emanate de corpul nostru. Iaurtul este bogat în bacterii benefice care încurajează digestia şi te scapă de aceste probleme!
  5. Condimentele. În timp ce aroma de ceapă sau de usturoi este puternică nu numai imediat după consum, dar şi la 72 de ore după ce te-ai delectat cu aceste alimente, există modalităţi de a conferi gust mâncării tale, care nu îţi vor altera aroma corporală. Scorţişoara, tămâia şi menta nu sunt doar ingrediente de bază ale parfumurilor, ci merită adăugate şi în salatele, prăjiturile sau chiar sandviciurile tale. Să nu te miri dacă vei fi urmărită de un grup insistent de admiratori! De asemenea, cardamomul, considerat „regele condimentelor” din India, te va face irezistibil de adulmecat, iar rozmarinul nu este responsabil doar pentru pielea ta perfectă, ci şi pentru parfumul corporal apetisant.

  1. Seminţe de fân grecesc. Fânul grecesc (fenugreek) este utilizat mai ales în bucătăria indiană, fiind o plantă cu miros puternic şi gust dulce-amar. Utilizat în scopuri medicinale, dar şi ca afrodiziac, fânul grecesc îţi neutralizează şi mirosurile neplăcute, mai ales când este folosit sub formă de seminţe!
  2. Pătrunjelul. Verdeţurile sunt minunate nu numai pentru a da gust proaspăt mâncării, dar şi pentru a-ţi compune o apariţie frumos mirositoare! Pătrunjelul este bogat în clorofilă, ceea ce elimină compuşii de sulf volatili responsabili cu acele „miasme” împotriva cărora numai săpunul sau pasta de dinţi mai au o şansă!

Tu consumi frecvent aceste alimente? Le vei introduce de acum înainte în dieta ta?


Distribuie
..