Cheesecake cu afine- cel mai ginagaș, sănătos și apetisant desert mâncat vreodată

Distribuie

Vă prezentăm o rețetă unică de cheesecake cu afine, cum n-ați mai întilnit până acum. Este un desert fin, ușor și cu un aspect ce o să fure privirile tuturor. Datorită compoziției sale mai puțin obișnuite, veți obține un desert în straturi, ce combină perfect brânza fină cu afinele dulce-acrișoare. Este un desert numai bun pentru o sărbătoare sau o întilnire cu prietenii.

  1. Puneți biscuiții într-o pungă vacuum și mărunțiți-i cu ajutorul făcălețului. Amestecați biscuiții cu untul topit și puneți-i într-o formă pentru copt, cu diametrul de circa 16 cm.

  2. Într-un bol amestecați afinele, zahărul și o lingură de suc de lămâie. Încălziți amestecul în cuptorul cu microunde timp de 2 minute, adăugați 10 gr. de gelatina și amestecați bine.

  3. Amestecați brânza cu 2 linguri zahăr, iaurtul, smântâna, o lingură suc de lămâie și amestecați. Turnați 5 g gelatină dizolvată în 15 ml apă călduță și omogenizați compoziția.

  4. Împărțiți amestecul de brânză în 3 boluri în cantități egale. În primul bol puneți afinele scurse de sucul lor și amestecați.

  5. În al doilea bol puneți 4 linguri suc de afine și amestecați.

  6. Turnați peste biscuiți amestecul de brânză cu coacăză și lăsați-l să se întărească bine. Apoi turnați amestecul de brânză cu sucul de afine și lăsați să se întărească. Și la final turnați amestecul de brânză din al treilea bol.

  7. Decorați suprafața tortului cu picături de suc de coacăză, astfel încât să formați petale de floare cu ajutorul unei scobitori. Dați tortul în figider pentru 4 ore.

  8. Savurați cu plăcere!


Distribuie