Cel mai rapid mod de a slăbi – dieta TLC

Distribuie

Nu are un nume interesant și nici nu promite că vei avea un corp de invidiat, după ce o urmezi. Dieta TLC asigură sănătatea inimii prin optimizarea nivelului colesterolului – și ar putea duce și la pierderea în greutate, spun nutriționiștii.

Dieta pune accentul pe alimentație și pe activitățile fizice. Cercetătorii de la Institutul Național de Sănătate au elaborat planul dietei în 2001.

Ce-ar trebui să se afle în meniu

Dieta TLC presupune o varietate de produse vegetale și surse de proteine ​​animale cu conținut scăzut de grăsimi. Din această dietă trebuie să facă parte:

• Fructele: două până la patru pe zi;

• Legumele și boabele uscate (mazăre, fasole);

• Cerealele, precum orezul și grâul;

• Lactatele cu conținut scăzut de grăsimi;

• Carnea slabă, peștele;

• Grăsimile sănătoase/ uleiurile nesaturate;

• Desert: Da! Dar numai dulciurile cu conținut scăzut în grăsimi saturate.

Urmarea acestei diete poate mări nivelul de colesterol bun (HDL), ținând la distanță bolile de inimă, și poate reduce nivelul de colesterol rău (LDL), care poate duce la ateroscleroză și implicit la afecțiuni cardiace.

 

De ce să mai ții cont

Cât timp ții dieta, ai grijă ca doar 25-35% din caloriile zilnice să provină din grăsimi, iar mai puțin de 7% să provină din surse de grăsimi saturate (cum sunt untul, brânza și carnea). În plus, este necesar să faci cel puțin 30 de minute de mișcare, cum ar fi mersul rapid, în fiecare zi.

 

Ce trebuie să eviți

Evită alimentele cu conținut de grăsimi saturate, cum sunt carnea roșie, untul, brânza și laptele integral. Același lucru este valabil și pentru alimentele bogate în grăsimi trans, adică produsele de patiserie, biscuiții. Ambele cresc nivelul de colesterol LDL – ca sa nu mai vorbim de aportul caloric total.


Distribuie
..