Ce trebuie să știi despre manichiura semi-permanentă

Distribuie

Îți place să ai mereu unghiile îngrijite, motiv pentru care apelezi la oja cu gel sau la manicura semi-permanentă. Scapi de o mare bătaie de cap pe moment, însă poți avea probleme serioase dacă obișnuiești să o folosești pe termen lung. Iată ce spun specialiștii. 

Oja-gel sau cea semi-permanentă nu se usucă de la sine, ci cu ajutorul unei lumini ultra-violete. În timpul acestei proceduri, oja intră în structura unghiei, de aceea este mult mai rezistentă decât cea obișnuită.

Specialiștii susțin însă că putem folosi această metodă de îngrijire a unghiilor, însă este nevoie să faci o pauză de 3 luni.

Deteriorarea structurii unghiei, nu este tot ce trebuie să știi când aplici gelul. Mai sunt și alți factori la fel de importanți:

– Lampa cu lumină ultravioletă care usucă gelul este foarte agresivă cu pielea. Este mai bine să folosești mănuși speciale, care apără pielea. Această indicație este mai ales pentru persoanele care au alunițe pe mâini. Razele ultraviolete pot provoca arsuri, sau chiar cancer de piele.

– Pe unghii sunt cel puțin trei straturi, iar unele cazuri chiar 5-6 straturi, pentru că în afară de ojă mai este baza și topul. În aceste condiții, unghia nu are suficient oxigen.

– Pentru a îndepărta oja este utilizată o soluție specială. Și pentru că oja nu este chiar așa ușor de îndepărtat se folosesc pilele care distrug unghia.

clickpentrufemei.ro


Distribuie
..