Ce se întâmplă când înghiți guma de mestecat

Distribuie

De înghițirea gumei de mestecat sunt legate o mulțime de scenarii care mai de care mai ciudate, cu care am fost chinuiți încă din copilărie. Până la urmă, care este adevărul? Ce se întâmplă dacă înghiți guma de mestecat?

Ai înghițit guma de mestecat? Iată ce ți se poate întâmpla!

Lisa Ganjhu, medic specialist gastroenterolog, ne ajută să aflăm ce se întâmplă în sistemul digestiv atunci când înghițim guma de mestecat și cu ce ne afectează. Teoretic, ea trece prin sistemul digestiv la fel ca orice aliment ingerat, însă nu poate fi digerată în totalitate, scrie BuzzFeed. Acizii și enzimele din stomac au puterea de a eroda guma de mestecat, așa că nu trebuie să te îngrijorezi că ar putea să îți rămână lipită acolo, după cum spuneau miturile din copilărie.

Din păcate, compoziția chimică a gumei de mestecat nu permite dizolvarea ei completă. Compușii ei nu pot fi absorbiți în organism prin perii din intestinul subțire. Dar acest lucru nu înseamnă că nu va fi eliminată din corp. Ea are același traseu precum alte resturi alimentare pătrunse în sistemul digestiv.

Chiar dacă una dintre caracteristicile ei este lipirea de toate suprafețele, nu se va întâmpla acest lucru și în corpul tău. Probabil că te-ai confrunta cu ceva neplăceri numai dacă ai înghiți o cantitate mare din prima. Însă acest lucru nu prea se întâmplă. Nu mestecă nimeni atât de multă gumă încât să obțină o cantitate care să provoace probleme la înghițire.

Deși guma de mestecat nu reprezintă un pericol atunci când o înghiți, specialiștii nu sunt tocmai susținătorii ei. Având în vedere că nu deține valoare nutrițională și are substanțe chimice în compoziție, nu este recomandat să o consumi constant, ci doar atunci când simți nevoia să îți împrospătezi cavitatea bucală. În plus, nu trebuie să o mesteci prea mult timp.

Acum știi ce se întâmplă dacă înghiți guma de mestecat, așa că poți să stai liniștită în privința scenariilor dubioase care au avut legătură cu acest lucru. Guma va fi eliminată în mod natural, astfel că nu îți va provoca probleme de sănătate.


Distribuie
..