Ce lecţie de viaţă a primit Angelina Jolie de la Regina Marii Britanii

Distribuie

Acum câţiva ani, actriţa americană Angelina Jolie a fost decorată de către Regina Elizabeta a II-a cu titlul ”Honorary Dame” (Damă de Onoare).

În contextul distincţiilor onorifice Royal’s Birthday Honours, titlul ”Damă de Onoare” este similar ordinului de ”Cavaler”, obţinut de către bărbaţi.

Fiind de ani buni ambasadoarea Organizaţiei Naţiunilor Unite în zonele afectate de sărăcie, Angelina Jolie s-a implicat în nenumărate campanii sociale de solidarizare a populaţiei şi a devenit recunoscută chiar şi în cele mai sărace ţări de pe Terra.


Ce lecţie a primit Angelina Jolie de la Regina Marii Britanii

Acum, Jolie încearcă să-şi implice şi copiii în acţiunile sale umanitare.
Aflaţi într-o vizită în Namibia, Angelina le-a dezvăluit copiilor ce a învăţat ea de la Regina Elizabeta. „Ştii, stăteam seara, în cort, şi copiii m-au întrebat: de ce reginei Angliei îi pasă de plantarea copacilor în Africa?.

Iar răspunsul meu a fost: Voi nu o cunoaşteţi, de aceea nu puteţi înţelege ceea ce înseamnă să fii regină şi tot ce presupune acest lucru. Dar, ştiţi, ea este o doamnă foarte, foarte drăguţă, căreia chiar îi pasă de oamenii de pe această planetă, căreia îi pasă de viitor şi îşi doreşte ca şi nepoţii voştri şi nepoţii ei să poată să se bucure de natură, de alte culturi. Ei i se pare important, iar eu sunt de acord cu ea.

Le spun mereu fiicelor mele: ceea ce vă diferenţiază este ceea ce sunteţi dispuse să faceţi pentru alţii. Oricine poate să poarte o rochie şi machiaj. Mintea este cea care te defineşte. Află cine eşti, ce gândeşti, pentru ce merită să lupţi. O viaţă dedicată ajutorării este o viaţă care merită trăită”.

 


Distribuie