Ce culori se poartă în primăvara 2017: Previziuni de la Institutul Pantone

Distribuie

Galbenul Primrose se asortează de minune cu zilele senine de primăvară. Este ideal și pentru ținutele de seară, o rochie în această nuanță va atrage fără îndoială toate privirile

Pantone este o companie recunoscută în întreaga lume pentru sistemul său brevetat de clasificare a culorilor, folosit într-o gamă largă de industrii, în special cele în care determinarea corectă a nuanțelor este esențială, așa cum sunt printarea sau moda. În fiecare an, Pantone desemnează o culoare a anului, votată de către membrii consiliului său. Anul 2016 a făcut o excepția și a primit două culori emblematice: roz quartz și albastru serenity. Având o legătură atât de strânsă cu lumea modei, Pantone lansează în fiecare an o listă cu cele mai importante culori în tendință pentru fiecare sezon. Iată care sunt nuanțele propuse de Pantone pentru primăvar-vară 2017, potrivit fashionisers.com:

Galben Primrose

Un galben intens și luminos, ce se asortează de minune cu zilele senine de primăvară și vară.

Este perfect și pentru ținutele de seară, o rochie vaporoasă în această nuanță va atrage fără îndoială toate privirile.

Albastru Niagara

Albastru Niagara

Această nuanță de albastru amintește de apa unei cascade, dar și de culoarea clasică a denimului. Se potrivește cu aproape orice, fiind foarte ușor de purtat în sezonul următor. A fost inclus în colecțiile primăvară-vară 2017 propuse de Carolina Herrera, Zac Posen și mulți alții.

Albastru Lapis

Albastru Lapis

Nuanțele de albastru și bleumarin par să fie vedetele acestui an în materie de culori în tendințe. Iar albastrul lapis, inspirat de piatra prețioasă cu denumirea lapis lazuli, este o nuanță bogată și misterioasă pe care să o incluzi atât în ținutele tale pentru vara 2017, cât și în machiajul sezonului următor.

Ro?u Flame

Roșu Flame

Această nuanță cu tentă de oranj propusă de specialiștii Pantone amintește de culoarea focului, motiv pentru care a primit denumirea „Flame” – „Flacără”. Este o culoare ideală pentru cei care adoră să fie în centrul atenției. A putut fi observată în cadrul colecțiilor prezentate de Rag&Bone, Gabriela Hearst sau Lela Rose.

Bleu Island Paradise
Bleu Island Paradise
O nuanță pastelată de albastru care amintește de apele cristaline din zonele tropicale. Designeri precum Victoria Beckham, Lela Rose sau Christian Siriano au folosit-o în colecțiile lor pentru primăvară-vară 2017, în special pentru rochii vaporoase și feminine.
Roz pal

Roz pal

Din colecția de culori în tendințe pentru primăvară nu putea să lipsească o nuanță delicată de roz, așa cum este rozul pudrat ales de specialiștii Pantone. Se asortează perfect cu nuanțe intense de verde sau diverse tonuri de brun și maro. Este privită ca o extensie a nuanței roz quartz, una dintre cele două culori ale anului 2016.

Verde Greenery

Verde Greenery

Dacă visezi la escapade în natură și la un stil de viață sănătos, atunci această nuanță proaspătă de verde se va integra perfect în ținutele tale penrtu primăvara 2017. Este un verde care amintește de frumusețea naturii. A fost inclus în colecțiile prezentate de Michael Kors, Zac Pose și Trina Turk.

Roz Yarrow

Roz Yarrow

O altă variantă de roz pe care să incluzi în ținutele tale de primăvară. Este îndrăzneață, feminină și a fost folosită intens de-a lungul anilor în industria cosmetică. Găsești foarte ușor un ruj care să se asorteze perfect cu o rochie în această nuanță.


Distribuie