Câteva semne că eşti o shopaholică înrăită

Distribuie

Majoritatea femeilor, adoră să facă shopping. Fie că chiar ai nevoie de haine sau alte lucruri, fie că doar aşa, să mai caşti gura cu fetele, umblând ore întregi prin magazine, fără să cumperi prea multe chestii. Se pare că multe femei nu se pot controla atunci când merg la shopping, cumpărăturile lăsându-le şi fără bani de buzunar. Acest lucru este numit shopagolism. Vezi semnele care-ţi arată că eşti o shopaholică veritabilă.

Cumperi lucruri de care nici măcar nu ai nevoie – ai terminat munca mai devreme. Chiar dacă eşti foarte obosită şi te dor picioarele, nu te laşi până nu treci pe lângă centrul comercial de lângă casă, aşa de-o plimbare. Ieri ai făcut la fel şi ţi-ai luat un portofel verde, chiar dacă ai peste 5 acasă. Azi te pomeneşti că-ţi mai cumperi unul, roz. Şi nu cumva să încerce să te contrazică careva că ai luat aceleaşi lucruri.

Faci cumpărături când eşti deprimată – ai rămas singurică azi. Prietenele tale sunt ocupate în acest weekend, iubitul se reţine la muncă iar tu te simţi singurică şi uitată de toată lumea. Te faci frumoasă şi mergi la cumpărături, desigur. Ce poate fi mai frumos decât o sesiune de shopping fulger. Măcar aşa să te consolezi şi tu.

Eşti nervoasă atunci când nu-ţi cumperi ceva – a trecut o săptămână de când ai fost mult prea ocupată cu munca ca să-ţi poţi cumpăra ceva. Te-ai săturat să tot lucrezi şi rogi şeful să te lase să ieşi cu 1 oră mai devreme de la muncă, pe motive personale. De când shopping-ul e motiv personal, numai tu ştii. Trebuie să ştii că există mult mai multe satisfacţii şi lucruri care să te bucure, decât noile colecţii ale primăverii de pantofi sau genţi.

Dulapul tău e plin de haine pe care nu le-ai purtat – toate femeile obsedate de cumpărături se vor regăsi. Acest lucru se întâmplă din motivul că atunci când mergi la cumpărături îţi cumperi un model de rochie nouă şi odată cu ea, tot asta, doar că în celelalte culori. Aşa se întâmplă şi cu încălţămintea şi cu genţile. Dacă e să faci un pic de ordine în dulapul tău, ai găsi o grămadă de haine cu care ai putea să îmbraci 2 case de copii.

Te cerţi cu iubitul din cauza cumpărăturilor – v-aţi înţeles că atunci când primiţi salariul, mergeţi să cumpăraţi o maşină nouă de spălat şi un costum pentru iubitul tău. Uite că a ajuns şi ziua cu pricina. Pe lângâ cele ce trebuiau cumpărate,s-a întîmplat să-ţi apară în cale o geantă super frumoasă şi o rochiţă de primăvară care se combină perfect cu nişte pantofi noi. Ar trebui să înţelegi că bugetul familiei trebuie împărţit egal, în caz contrar, certurile nu vor ezita să apară.

Dacă te-ai regasit în cele scrise mai sus, eşti o shopaholică adevărată!


Distribuie
..