Cartofi ţărăneşti: reţeta ideală pentru o cină gustoasă

Distribuie

Cât de obosite nu ar fi după serviciu, întotdeauna femeile sunt pregătite să prepare ceva gustos şi sănătos. Pentru o cină perfectă, cu familia sau prietenii, prepară cartofi ţărăneşti folosind o reţetă foarte veche.

Pentru a prepara cartofii, aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 4 cartofi mari, 1 ceapă, 200 grame de bacon, 1 ceaşcă suc de roşii, 2 linguri de smântână, piper, sare, pătrunjel proaspăt şi ulei.

Modul de preparare:

Se spală cartofii şi se pun la fiert cu tot cu coajă. Baconul se taie fâşii iar ceapa se taie mărunt. Împreună se pun la călit în puţin ulei.

Când cartofii sunt gata, se curăţă de coajă şi se taie cuburi. Smântâna o dizolvăm împreună cu sucul de roşii şi o adăugăm peste cartofi. În acelaşi vas punem ceapa şi baconul călit. Toată compoziţia se amestecă foarte bine şi se pune la călit.

Spre sfârşit adăugăm pătrunjelul tocat mărunt. Se consumă cald.

Poftă bună!


Distribuie