Când îi spui că Moș Crăciun nu există?

Distribuie

Pentru copii, magia Crăciunului poate fi foarte ușor definită prin existența lui Moș Crăciun. Până la o anumită vârstă, orice copil știe că bătrânelul cu barbă albă și sanie trasă de reni vine să îi aducă daruri dacă a fost cuminte. Vine însă și un moment în care cei mici află că Moș Crăciun nu a fost decât o poveste frumoasă, inventată de părinți.

Când ar trebui să-i spui că Moș Crăciun nu există?

Experții în psihologie infantilă le oferă părinților răspunsul corect la această întrebare. Se pare că momentul cel mai potrivit în care să-i spui copilului adevărul este acela în care el întreabă. Fiecare copil se dezvoltă diferit, astfel că vârsta la care îți adresează această întrebare nu e una exactă.

Psihologii ne spun că, dacă un copil are această curiozitate, înseamnă că este suficient de matur pentru a înțelege și accepta cum stau lucrurile.

E de evitat însă ca părinții să le spună copiilor, fără ca aceștia să-și pună problema, că Moș Crăciun nu există. Când sunt mici imaginația lor este una debordantă, așa că e de preferat ca măcar în primii ani din viață, copiilor să le fie hrănită pe cât posibil imaginația, care ulterior se transformă în creativitate.

Să îl lași pe copilul tău să creadă că Moș Crăciun există nu înseamnă că îl rupi de realitate.

Și, fiindcă în perioada sărbătorilor vedem zeci de Moș Crăciuni, iată ce explicații să-i oferi copilului care întreabă care e adevăratul Moș, dar și alte răspunsuri la curiozitățile lui:

La întrebarea care e adevăratul Moș Crăciun:

Moșul e foarte ocupat în această perioadă, așa că își trimite ajutoarele. Uneori, poate fi chiar el, dar de cele mai multe ori sunt doar ajutoarele lui de nădejde.

Cum știe să ajungă la tine?

Moș Crăciun are adresele tuturor copiilor și cu ajutorul saniei magice ajunge la ei. Tot astfel reușește să le ducă darurile într-o singură noapte.

clickpentrufemei.ro


Distribuie
..