Bunele maniere la femei. 5 sfaturi ca să faci o bună impresie la întâlnire

Distribuie

Deşi vremea regulilor stricte a apus, sunt unele gesturi care pot spune multe despre tine. De aceea, trebuie să ştii care sunt bunele maniere la femei, mai ales dacă vrei să faci o impresie excelentă chiar de la primele întâlniri. Iată ce trebuie să respecţi:

Bărbatul salută primul

Regulile salutului sunt foarte clare: domnii sunt cei care salută primii. Nu este politicos ca o femeie să fie prima care salută, cu excepţia cazului în care intră într-o încăpere în care se află mai multe persoane sau dacă întâlneşte o persoană mult mai în vârstă. Dacă te întâlneşti faţă în faţă cu un bărbat şi te aştepţi ca el să fie cel care salută primul, dar asta nu se întâmplă, va trebui totuşi să saluţi tu. A aştepta să fii salutat este o dovadă de impoliteţe.

Femeia întinde prima mâna

Dacă în trecut strângerea de mână era o formă de salut foarte populară, în prezent aceasta este folosită de obicei la întâlnirile formale sau atunci când facem cunoştinţă cu o persoană. În cazul acestui tip de salut, femeia este cea care trebuie să întindă prima mâna. Strângerea de mână nu trebuie să fie foarte slabă sau prea puternică, şi nici nu trebuie prinse numai degetele, ci întreaga palmă.

Într-un restaurant sau bar, bărbatul va intra primul

Poate că această regulă sună bizar, având în vedere că doamnele sunt cele care intră de regulă primele în orice încăpere atunci când sunt însoţite de un bărbat. Dar când vine vorba de restaurante sau baruri, bărbatul este cel care păşeşte primul, iar motivele sunt simple: pentru a o feri pe doamna care îl însoţeşte de privirile indiscrete ale celor din interior, dar şi pentru a găsi şi a o conduce la o masă liberă pe partenera sa.

Nu vorbi şi nu râde prea tare

Discreţia a fost întotdeauna apreciată şi aşa este şi în prezent. O persoană care vorbeşte tare, râde zgomotos şi face gesturi largi, care atrag atenţia tuturor celor din jur, va fi considerată lipsită de educaţie, cu atât mai mult dacă este femeie.

Distribuie