Au mâncat spanac în fiecare zi. După câteva luni, au observat un efect ciudat

Distribuie

Spanacul poate face minuni pentru creierul nostru, arată o serie de studii recente. În plus, spanacul previne apariţia cancerului şi a primelor semne de bătrâneţe, frunzele sale verzi întăresc oasele

În cazul persoanelor care au consumat o dată sau de două ori pe zi legume verzi precum varza kale sau spanac s-a observat un declin cognitiv mult mai scăzut decât în cazul celor care nu au inclus aceste alimente în regimul lor alimentar.

În medie, participanții la un studiu care au mâncat spanac și-au ”întinerit” creierul cu circa 11 ani. La aceste cercetări s-au luat în considerare și educația, frecvența exercițiilor fizice și prezența unor boli mintale în familia participanților.

Atât în salate, cât şi gătit, spanacul are o serie de beneficii uimitoare asupra sănătăţii. Pentru a beneficia de toate substanţele sale benefice, spanacul trebuie fiert timp de cel puţin un minut în apă clocotită înainte de consum.
Atunci când este proaspăt, spanacul conţine cantităţi importante de antioxidanţi, care ajută la reducerea radicalilor liberi din sânge şi previne apariţia inflamaţiilor.

Consumul de spanac cel puţin de două ori pe săptămână previne apariţia artritei, a bolilor cardiovasculare, astmului, eczemelor. Flavonoidele din spanac asigură şi buna funcţionare a creierului. Aceste substanţe au capacitatea de a încetini debutul tipic al bătrâneţii şi tulburărilor de memorie asociate acesteia.

Cercetările au demonstrat că spanacul este una dintre cele mai bune surse de fitonutrienţi, agenţi puternici împotriva cancerului.

Consumul de legume cu frunze verzi reduce foarte mult riscul apariţiei mai multor tipuri de cancer. O cană de spanac conţine dublul dozei zilnice recomandate de vitamina K, benefică pentru sănătatea oaselor, în special pentru prevenirea osteoporozei.
realitatea.net


Distribuie
..