Atenţie, părinţi! O bacterie face ravagii: bebeluş mort, alţi 12 copii în stare gravă la spital

Distribuie

Un bebeluş de 11 luni a murit din cauza unei infecţii digestive grave, la Spitalul Marie Curie din România. Alţi 9 copii au fost transferaţi la Bucureşti din Argeş. În plus, urmează ca încă trei bebeluşi să ajungă la spitalul din Bucureşti. Toţi aceşti micuţi suferă de aceeaşi afecţiune, însă medicii nu ştiu care este cauza bolii. Se pare că de vină ar fi părinţii, care spun că nu au fiert bine laptele şi carnea cu care i-au hrănit pe cei mici. De asemenea, mâncarea acestora a fost gătită cu apă de la robinet, existând ca posibilitatea ca aceasta să fie sursa bacteriei.

 Încă un bebeluş din Argeş a ajus în urmă cu puţin timp la Bucureşti, fiind în stare gravă. Per total, în prezent, 9 bebeluşi sunt internaţi în stare gravă şi un micuţ a murit ieri. În cursul zilei de astăzi mai urmează să fie transferaţi la Bucureşti încă 3 copii. 

Cei trei copii care vor fi aduşi la Bucureşti sunt din Câmpul Lung Muscel, Craiova şi Piteşti. Sunt copii care au între nouă luni şi un an şi două luni.

Cei nouă bebeluşi internaţi în prezent sunt toţi din judeţul Argeş.

Medicii au stat de vorbă cu părinţii si au aflat că toţi aceşti copii au fost hrăniţi cu lapte de vacă care nu a fost suficient fiert sau li s-a dat supă cu carne de pui crescuţi în gospădărie, iar carnea nu a fost suficient de bine fiartă.

Părinţii au mai sus că au folosit la preparea mâncării apă de la robinet şi se merge şi pe o altă pistă, ca nu cumva apa să fie fost contaminată.

Nu există niciun indiciu care să ateste că ar fi vorba de lapte praf, copiilor dându-se doar lapte de vacă.

Medicii au mai spus că în ultimii cinci de ani au avut doar 33 de pacienţi au fost internaţi cu acest sindrom, dintre care au decedat doi.

Părinţii speră că medicii vor reuși să le salveze pruncii

Toţi copiii aduşi la Bucureşti au între cinci luni şi un an. Părinţii speră că medicii vor reuși să le salveze pruncii.

„S-a dus la Spitalul din Piteşti cu diaree, l-a tratat, nu ştiu dacă tratamentul a avut efect…Luni la ora 12 a făcut prima convulsie şi la 12 noaptea am ajuns în Bucureşti”, spune un tată, adăugând că medicii sunt rezervaţi.

O mamă povesteşte: „Este în stare gravă, a făcut convulsie renală, i s-a întărise corpul. Ne-au trimis la terapie intensivă. Foarte puţină banană a mâncat. I-am dat-o cu puţin lapte”.

Boala apare din cauza consumului de apă contaminată, de carne insuficient fiartă, de lapte preparat incorect sau de legume şi fructe crude contaminate. Unii părinţi spun că le-au dat lapte de vacă celor mici pentru că n-au avut bani să cumpere lapte praf. Alţii le-au dat supă cu carne de găină. Nici laptele nici carnea nu au fost fierte suficient.

Fetiţa care a murit avea 11 luni

Fetiţa care a murit avea 11 luni şi a ajuns în Capitală intubată şi ventilată mecanic. Medicii de la Spitalul Marie Curie n-au mai putut să o salveze. Copila era din Argeş, la fel şi ceilalţi copii transferaţi în București.

Medicii avertizează: „Părinţii să se prezinte la medic, la medicul de familie, când văd că starea lor s-a schimbat, varsă, fac febră, zac, nu primesc alimentaţia”.

Medicii recomandă ca fructele şi legumele date copiilor să fie spălate bine, iar carnea şi laptele să fie fierte la peste 100 de grade.

realitatea.net


Distribuie
..