Așa nu ai mai văzut-o pe Rita Ursalovschi! Schimbare spectaculoasă pentru prezentatoarea tv! FOTO

Distribuie

De la dezbateri zilnice în cadrul emisiunii ”Publika Report”  la Publika TV, prezentoarea Rita Ursalovschi a trecut printr-o transformare de stil cu ajutorul stilistei Ylianna Danko. Jurnalista a recunoscut că preferă mai mult rochiile și pantofii, iar ținutele de astăzi, alese din magazinul My London Shop, au reușit să îi demonstreze că stilul înseamnă un experiment continuu. Să o descoperim altfel pe Rita Ursalovschi.

-Cum începe ziua ta?

-Deşteptătorul sună la jumătate la 7. Somnul e dulce dimineaţa, de aceea nu mă scol imediat din pat, dar semiadormită, cu ochii închişi lipiţi de pernă, mai zăbovesc sub plapumă pentru vreo cinci minute. Cafeaua e cea care mă trezeşte şi de regulă o sorb din ceaşcă, fără grabă şi cu savoare, la geamul din bucătărie sau la terasa de la etaj, atunci când e cald afară. Apoi, cam în zece minute, și deja în ritm rapid, prepar micul dejun pentru ai mei. Soțul și fetița se trezesc când se face ora 7, iar fraza noastră de salut în familie este: «Bună dimineața! E frumoasă viața!». După ce luăm masa, fetele casei (eu şi puica mea;) trec la oglindă. Avem un sfert de oră pentru frumuseţe. Îmbrăcăm rochiţele, ne pieptănăm, iar în timp ce Mădălina îşi duce ghiozdanul la ușă, eu îmi aplic crema, rimelul și rujul. Iețim, de regulă, tustrei din casă. Mai întai o ducem pe Mădălina la liceu, apoi ambii, n viteză, la serviciu. Puțin peste ora 8 sunt deja în redacție, citesc noutățile, văd ce știri au apărut pe diverse surse media și îmi încep pregătirile pentru emisiune.

Rita Ursalovschi

-Îți gândești ținuta la fiecare ieșire din casă?

-În primul rând mi-am gândit bine garderoba, astfel încât să nu mă gândesc prea mult în fiecare dimineață ce să mbrac. Totul este călcat și aranjat pe cuierașe, și împărțit pe secțiuni: rochii, fuste, cămăși, bluze, veste și pantaloni (ce-i drept port mai rar pantaloni și mai des rochii și fuste;). Cu o seară înainte îmi stabilesc ce mbrac a doua zi, îmi organizez geanta și-mi scot din sertar bijuteriile și alte accesorii de care am nevoie. Rar, dar mi se întâmplă să mă răzgândesc și să-mi schimb haina pregătită cu o seară înainte, fiind determinată fie de timpul de afară, fie de dispoziție.

-Cât de stilată este Rita Ursalovschi în afara job-ului?

-Oriunde m-aș duce am grijă de ținuta mea, dar nu am obsesia să fiu prea dichisită. Iau în calcul unde trebuie să ajung, cu ce persoane mă întâlnesc, ce activități am, iar dacă simt ca e necesar, îmi pot lua o piesa vestimentară și încălțăminte de rezervă. Stilul clasic este valabil pentru orice situație și este, negreșit, cel mai potrivit pentru majoritatea ieșirilor mele. Port haine în care mă simt ca în pielea mea, care îmi completează starea și felul meu de a fi, care nu-mi constrâng mişcările şi care mă ajută să fiu în largul meu oricând. Trei restrictii am: nimic incomod, nimic vulgar și în exces. În același timp, pun accent pe croieli feminine, stofe plăcute și culori combinate armonios.

-Cum definești tu stilul? Ce stil te reprezintă?Rita Ursalovschi

Se ştie bine individualitatea răzbate peste haine, atitudinea şi emoţia interioară, mersul şi gesturile, toate definesc omul şi ceea ce este el, ce poartă în sufletul său, iar haina purtată pe corp este ambalajul său. Fiecare dintre noi trebuie ştie a purta o haină, pentru ea ne conturează, de aceea nuîmbrăcăm orice, dar ceea ce ni se potriveşte, ceconsiderăm adecvat, în ceea ce ne simţim comod şi ce ne avantajează. În ceea ce priveşte, eu, femeie fiind, nu vreau simt bărbat din cauza unei haine, respectiv port mult mai des rochii şi fuste, optez pentru modele feminine, ignor stofă şi croialabrutală, asortez cât se poate de echilibrat articolele vestimentare şi accesoriile, astfel încât obţinnotă de elegantă clasică, defel exagerată, combinată cu graţie, şi pot admite, dar dozat, elementele jucăuşe sau cele florale pentru un plus de farmec. Sunt convinsă feminitatea nu a fost şi nu va fi anulată.

Femeia prin definiţie este cea care bucură prin prezenţa sa anume datorită ţinutei sale şi în fiecare zi poate fi altfel. Are haine preferate, dar îi place şi cumpere tot mai multe. Uneori urmăreşte capteze, alteori preferă nu se evidenţieze. Sunt femei care nu suportă costumul şi stau încordate în rochiielegante, în schimb arată bine în blugi, o bluza şi-n balerini. Nicio femeie nu poate fi acuzată se îmbracă greşit. Şi întotdeauna este cineva care o apreciază pentru cum arată şi cât de bine o prinde o haina, o culoare, un model.

Rita Ursalovschi

-Din postarile tale de facebook am observat că nu obișnuiești să-ți faci publică viața. De ce?

-Activitatea mea profesională o vedeţi zilnic la TV. Consider este mai mult decât suficient. Publicul aşteaptă posibil nişte picanterii personale, curiozităţi dintre cele mai diferite despre mine. Înţeleg acest interes, însă este vorba totuşi de viaţă mea personală şi ţin limitez răspunsurile la acest capitol. Mai multe despre mine şi viaţă mea privată ştiu cei care cunosc bine de mulţi ani. Am prieteni şi colegi cărora le povestesc diverse lucruri, pe care însă niciodată nu am tins le afisez în abundenţă pe facebook, ceea ce am remarcat la alţii. Dimpotrivă, mi-am curăţat albumele vechi din arhivă reţelei, şi nici nu accesez cu fanatism facebook-ul, pentru am decis acord timp şi atenţie altor chestiuni mult mai importante pentru mine însămi.

Rita Ursalovschi

Rita Ursalovschi

-Ce înseamnă job-ul la televiziune pentru tine? Cât de mult te-a schimbat?

După ce am făcut radio şi am lucrat în redacţie de presă, prima provocare în televiziune a venit în 2001. De atunci nu am renunţat la ea. Şi pot spune cu certitudine televiziunea a devenit parte din viaţă mea. Eram în ultimul an de facultate când am gustat din televiziune, abia de pătrundeam în cerinţele despre tot ce înseamnă emisie, iar la 15 ani distanţă nu-mi vine cred am în spate un şir de experienţe, multe dintre elefiind dificile, stresante, responsabile. Voinţă şi forţă interioară mi s-au dezvoltat, mi-am crescut capacităţile în timp, am prins la curajul de a lucra în direct, fiu operativă şi devin om de televiziune. Şi cum domeniul evoluează, continuu mai învăţ, or perfecţionistă din mine spune: întotdeauna este loc de mai bine.

Rita Ursalovschi

-Care sunt pasiunile și lucrurile care te fac fericită?

-În primul rând sunt fericită sunt mamă. Cel mai înduioşător moment pentru mine este mi îmbrăţişez copilul, şi prin acest legământ înţeleg cât de mult contează şi relaţia mea cu părinţii mei iubiţi. Iar dragostea bărbatului meu este cea care îmi umple sufletul şi caremi menţine poftă de viaţă, energia din mine şi dorinţele de a simţi împlinită ca femeie. Suntsentimentală de fire, de aceea pun accent pe latura spirituală. În general, iubesc frumosul în toate: în primii muguri pe copac, în versuri splendid cântate la radio, în nebunia eşarfei care se agită în vântul cald de primăvară şi-n cuvintele şoptite cu dor de iubitul meu. Fericirea e în lucruri mărunte. Sunt momente şi lucruri caremi plac pur şi simplu: să prepar ceaiuri aromate, mi umplu casă cu flori, cos vara două rochiţe identice pentru mine şi pentru fiica mea, ador plimbările, călătoriile, prefer ascult des muzică pentru  ea inspiră şi în minutele mele libere meditez.

-Cum a fost experienţa în proiectul Fashion Journalism în parteneriat cu magazinul My London Shop?

-A fost fantastic schimb trei ţinute diferite într-o singură oră. Şi atmosfera din salon a fost una luminoasă, iar sesiunea foto – absolut specială. Materialul fin al rochiei lungi s-a contopit cu pielea şi de la umeri până la talie cusăturile m-au cuprins absolut senzaţional, iar de la şolduri până la călcâi am simţit fiecare cădere de pliu. Această rochie neagră este croitănemaipomenit. Am schimbat rochia pe o fustiţă jucăuşă, iar prima senzaţie era aveam în jurul coapselor un val de solzișori coloraţi. Extrem de comodă şi stilatăfustă mi-am combinat-o cu o vestă în nuanţă de nud şi, în acelaşi ton, o pălărie cu borduri largi. Recomand cu plăcere şi această abordare vestimentară, cochetă şi modernă. Inedită pentru mine a fost geacăde rockeriţă peste o rochiţă albă delicată, cu o coadă prinsă la creştetul capului şi un ruj îndrăzneţ pe buze. Şi această ţinută, deşi nu se potriveşte oriunde şi oricui, scoate la suprafaţă o confruntare de emoţii. Tocmai după toată această experienţă m-am prins la ideea nu doar tu îmbraci haina, ci şi haina te îmbracă.

Rita Ursalovschi

everydayjournalism.md


Distribuie
..