Amendă uriașă și închisoare pentru părinții care își postează copiii mici pe Facebook

Distribuie

Părinții francezi sunt avertizați să nu mai posteze poze cu copiii lor pe rețelele sociale. Și asta, pentru că mai târziu urmașii lor ar putea să-i dea în judecată pentru încălcarea dreptului la viața privată sau pentru că le-a pus în pericol securitatea.

În conformitate cu legile de confidențialitate stricte ale Franței, părinții s-ar putea confrunta cu sancțiuni severe, precum un an de închisoare și o amendă de 45.000 €, dacă vor fi chemați în instanță și condamnați pentru că au făcut publice detalii intime ale vieții private ale altora – inclusiv ale copiiilor lor – fără consimțământul acestora.
„În câțiva ani, copiii ar putea cu ușurință șă-și cheme părinții în instanță pentru că au publicat fotografii cu ei când erau mici”, a declarat Eric Delcroix, un expert în dreptul internetului și etică, pentru ziarul britanic The Telegraph. În plus, potrivit experților juridici francezi, copiii ajunși la maturitate ar putea obține sume substanțiale drept compensare, dacă își dau părinții în judecată pentru ăîncplacrea dreptului la viață privată.


Distribuie
..