Ai dureri în timpul SEXULUI? Descoperă cele mai frecvente cauze

Distribuie

Pentru unii, o partidă de amor este o sursă de energie, relaxare şi plăcere, pentru alţii însă, sexul este un adevărat chin. Disconfortul şi durerile în timpul actului sexual sunt tot mai frecvente mai ales printre femei. Deşi ţi se pare că durerile nu-ţi pot pune viaţa în pericol, consecinţele neglijării acestui simptom îţi pot afecta nu doar viaţa sexuală, dar şi sănătatea.

Durerea în timpul  sexului poate fi  cauzată de stres, depresie sau alte probleme psihologice. Însă pe lângă acestea, cauza s-ar putea ascunde în alte complicaţii despre care tu nu eşti conştientă.

Infecţii vaginale sau uterine
Durerea apărută  prin senzaţii de arsură şi de usturime ale vaginului, în timpul penetrării, demonstrează că ai putea avea o infecţie la nivelul vaginului. Însă, dacă durerea este mai accentuată şi este resimţită ca o înţepătură, în urma penetrării mai profunde, atunci aceasta poate fi determinata de existenţa unei infecţii la nivelul uterului, colului uterin sau trompelor uterine.

Lubrifierea insuficient
Lubrifierea insufucientă  a mucoasei vaginale poate fi cauzată fie de faptul că iubitul tău  nu ţi-a oferit un preludiu mai lung  pentru a te excita la maxim, fie din cauza unor medicamente care provoacă uscarea vaginului, în perioada administrării, cum sunt cele împotriva alergiei.

Hormonii
Dacă alaptezi sau eşti înainte de menstruaţie, disconfortul sexual poate apărea în urma schimbărilor hormonale. În ambele cazuri, nivelul estrogenului scade şi afectează procesul de lubrifiere naturală a vaginului.

Complexele
Există femei pentru care sexul reprezintă ceva greşit şi interzis, motiv pentru care nu se pot relaxa şi primi adevărata placere. Astfel, în timpul actului sexual acestea se simt jenate, le este foarte greu să se concentreze şi să se relaxeze în timpul sexului.

SFAT: Ţine cont de faptul că apariţia durerii în timpul actului sexual reprezintă o problemă care îţi poate afecta atât sănătatea, cât şi viaţa sexuală. De aceea, trebuie să o tratezi cu foarte mare atenţie.


Distribuie
..