Adevărul despre conservele de ton. Mai cumperi?
Nu ne gândim nicodată la pericolele la care ne expunem din cauza cărnii din conservele de ton. Radiatiile de la Fukushima sunt in continuare o problema serioasa si ca azi in Oceanul Pacfic se scurg in fiecare zi in jur de 300 de tone de deseuri radioactive datorita dezastrului care s-a produs. Toate deseurile varsate in ocean se vor depune pe fundul apei si se vor mentine radioactive pentru mult timp de acum inainte, lucru ce va duce la afectarea intregului ecosisitem, inclusiv a peştelui.
Expunerea la radiații este extrem de periculoasă. În plus, tonul acumulează pe parcursul vieții o cantitate însemnată de mercur toxic, care se va depune în carnea lui, ca urmare a poluării industriale, iar efectele secundare ale consumului sunt oribile: de la tulburări cognitive, precum și probleme de coordonare, afectarea memoriei, dureri abdominale, greața, vărsături,până la apariția problemelor mult mai grave de sănătate cum ar fi bolile cronice, scrie bzi.ro .