6 semne ale adolescentului îndrăgostit

Distribuie

Pe lângă schimbările fizice și de comportament, odată cu adolescența, cei mici încep să simtă primii fiori ai iubirii. Dacă pentru ei este un moment cu totul special și în care descoperă o mulțime de lucruri, pentru părinți este destul de greu să se obișnuiească cu faptul că cei mici au crescut și că trebuie să experimenteze lucruri pe cont propriu. 

Se spune că prima dragoste nu se uită niciodată, iar acest lucru este cât se poate de adevărat. Cu toate acestea, primele sentimente de dragoste se pot transforma rapid într-o amintire neplăcută și chiar traumatizată, asta dacă nu există un control al acțiunilor. Unui părinte care își cunoaște copilul perfect îi va fi aproape imposibil să nu observe schimbări comportamentale, care trădează sentimentele de dragoste față de o altă persoană. Psihologul Lenke Iuhos este de părere că există 6 semne care îți arată clar că cel mic s-a îndrăgostit.

6 semnele ale adolescentului îndrăgostit

1. Copilul visează mereu cu ochii deschişi

Dacă îți vezi mereu copilul distrat și deloc interesat de activitățile care odată îi plăceau sau de programul pe care îl aveți în familie, mai mult ca sigur este îndrăgostit. Întreaga lui atenție este concentrată asupra persoanei pe care o consideră atractivă și din acest motiv nu îți mai acordă atât de multă atenție.

2. Interesul faţă de persoana de care se simte atras

Este posibil ca în ultima perioadă să îți fi vorbit mai tot timpul despre o anumită fată sau despre un băiat anume. Dacă majoritatea discuțiilor au în centrul lor această persoană, între ei nu există doar o simplă prietenie, ci sentimentele au trecut deja la alt nivel. Dacă ai un copil care nu obișnuiește că comunice cu tine, încearcă să discuți deschis despre subiectul „dragoste”. Acest lucru îl va face să conștientizeze ceea ce i se întâmplă și cum ar trebui să reacționeze în cazul în care dragostea nu îi este împărtășită.

3. Întâlnirile cât mai dese cu persoana iubită

Copilul preia în cele mai multe dintre cazuri modelul pe care l-a văzut în familie. Astfel, încearcă să ai o relație bună cu partenerul de viață și evită discuțiile în contradictoriu. Copilul tău va întelege în acest mod că trebuie să aibă respect față de persoana iubită și să își arate dragostea, lucru care va ține departe o eventuală despărțire.

4. Teama de a fi refuzaţi, de a fi umiliţi în public

Chiar dacă îți vorbește cu drag despre o anumită persoană, copilul tău va avea tendința de a-și ascunde sentimentele. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că îi este teamă ca nu cumva sentimentele să nu îi fie împărtășite și să fie refuzat sau chiar umilit în fața celorlalți. Într-o astfel de situație este important să îi fi alături copilului tău și să îl ajuți să își redobândească stima de sine.

5. Autoevaluări interesante între adolescenţi

La 13-14 ani, poți auzi deja discuții între adolescenți în care fiecare se laudă cu numărul de cuceriri. La această vârstă, copiii sunt foarte vulnerabili și cred că o vorbă bună sau o privire mai insistentă pot fi semnele unei relații. În aceste situații, trebuie să îți înveți copilul să nu dezvolte sentimente foarte intense, asta pentru a nu suferi ulterior.

6. Întâlniri săptămânale cu aceeaşi persoană

Dacă se văd mai tot timpul, chiar dacă au doar 13-14 ani, nu trebuie să îți faci griji. Mersul la film sau plimbatul prin parc sunt activități absolut normale și care îi ajută să se descopere. Dacă ai un copil de 17-18 ani, aici situația poate deveni problematică și asta pentru că relațiile încep să devină destul de serioase și gesturile tot mai intime. În jurul acestei vârste, important este să ai o discuție serioasă cu copilul tău și să îi expui toate riscurile care pot să apară.

Psihologul Lenke Iuhos îi sfătuiește pe părinți să nu intervină foarte mult în viața copiilor lor și să îi lase să descopere singuri iubirea. Cu toate acestea, este important să știe că se pot baza pe tine și că îi vei sprijini indiferent de situație.

avantaje.ro.


Distribuie
..