50% dintre oameni aleg aceste tipuri de perversiuni sexuale. Tu eşti pervers?

Distribuie

Un studiu a ajuns la concluzia că perversiunile sexuale, cunoscute şi sub numele de parafilie, sunt surprinzător de larg răspândite. Aceasta se manifestă la aproape jumătate din populaţia globului, scrie Descopera.ro.

Psihologii au realizat o cercetare la care au participat mai mult de 1.000 de persoane din Quebec, Canada. Aproape 50 la sută dintre participanţi şi-au exprimat interesul pentru activităţi precum: fetişismul, froteurismul, masochismul sau voyeurismul.

Aproximativ o treime din cei chestionaţi au declarat că au avut experienţe sexuale parafilice. Oamenii care s-au angajat în activităţi masochiste au fost, de asemenea, mai predispuşi la a avea şi alte fetişuri. Cercetătorii au rămas surprinşi să constate că dintre cele opt tipuri de comportamente parafilice recunoscute de psihologi, patru sunt extrem de comune.

Voyeurismul a fost raportat de 35 la sută dintre bărbaţi şi femei, in timp ce fetişismul a fost raportat de o cincime dintre cei chestionaţi.

Masochismul a fost experimentat de 19 la sută, iar froteurismul, care constă în împlinirea satisfacţiei sexuale prin atingerea şi frecarea, în special a organelor sexuale, de trupul unui străin, cel mai adesea fără consimţământul acestuia, a fost clasat printre dorinţele sau experienţele a 26 la sută dintre participanţi.

Profesorul Christian Joyal, psiholog de la Universitatea din Quebec la Trois-Rivieres, care a condus studiul, a declarat: „Unele interese parafilice sunt mai frecvente decât s-ar putea crede, nu numai în termeni de fantezii, ci şi în ceea ce priveşte dorinţa şi comportamentul lor. Scopul principal al studiului a fost de a determina dorinţele sexuale normale şi experienţele într-un eşantion reprezentativ pentru populaţia generală”.

Echipa lui Joyal a efectuat interviuri telefonice cu 1.040 de persoane din Quebec, despre viaţa lor sexuală. Dintre aceştia 46 la sută au spus ca au fost interesaţi de cel puţin un tip de comportament sexual, care este considerat anormal.

Potrivit profesorului Joyal, aceste date sugerează că trebuie să ştim ce practici sexuale sunt normale înainte de a eticheta un interes sexual legal ca fiind unul anormal.

 


Distribuie