4 produse pe care să nu le folosești pe copilul tău

Distribuie

În zilele noastre, au apărut pe piață atât de multe produse de îngrijire încât nu știi ce să alegi și nici nu ai timp să le cercetezi în amănunt. Dacă unele se dovedesc a fi eficiente pentru tine, altele ar trebui să fie total interzise pentru copii. Află de ce anume să te ferești!

Cremă cu protecție solară

Deși par eficiente în prevenirea arsurilor cauzate de soare, cremele cu factor de protecție nu sunt indicate pentru bebeluși deoarece conțin o serie de chimicale care pot afecta pielea copilului. Mai mult, unele dintre ele cauzează, în timp, alergii și sensibilitate a pielii. Dacă îți expui copilul la soare timp îndelungat, protejează-l prin îmbrăcăminte adecvată, care blochează ultravioletele. De asemenea, cu cât copilul e mai mic, cu atât mai mult riscă să facă insolație mai repede. Înlocuiește crema de protecție solară cu câteva picături de ulei de măsline, pe care să i le aplici pe zone restrânse.

Gel de duș parfumat

Dacă nu este realizată cu atenție, o simplă baie le poate pune pielea în pericol celor mici. De aceea, e important să știi ce produse să folosești. Evită, pe cât posibil, gelurile de duș parfumate, care conțin parfumuri sintetice, coloranți, parabeni și sulfați ce pot irita pielea copilului. Cu cât sunt mai puțini aditivii din produs, cu atât există mai puține șanse de iritare. Și nimeni nu își dorește să îndepărteze uleiurile natural existente în țesuturi. Indicat este să cauți produse pe bază de extract de ovăz sau unt de cocos, fără parfum, care sunt mai blânde cu pielea bebelușului tău.

Loțiune de corp

Dacă ești adepta loțiunilor de corp cu miros plăcut asta nu înseamnă că și copilul tău le va tolera. Majoritatea bebelușilor fac erupții cutanate, motiv pentru care trebuie să ai mare grijă de pielea lui. Aditivii din loțiuni declanșează alergii și eczeme, așa că ai mare grijă ce și cum folosești pe micuț. Alege produsele speciale pentru copii, care nu au parfum și pe care pielea juniorului tău le tolerează.

Ulei esențial

Foarte populare în rândul adulților, uleiurile esențiale cu diferite arome au efect relaxant asupra corpului. Totuși, acestea nu ar trebui folosite pe pielea unui copil deoarece conțin arome mult prea puternice și sunt potential iritante. Poate ți se pare benefic să pui câteva picături de ulei de lavandă în timp ce îi faci baie micuțului, însă trebuie să știi că aceste uleiuri îi pot afecta nu numai pielea, ci și ochii, urechile, nascul și chiar gura.

clickpentrufemei.ro


Distribuie
..