4 culori la modă în 2018

Distribuie

acă până acum obișnuiam să asociem zilele senine de primăvară cu pasteluri diafane și accente pudrate de roz sau bleu, iată că în anul 2018 asistăm la o tranziție către culorile intense, puternice, menite să ne forțeze să ieșim din zona noastră de confort și să purtăm orice ținută cu o atitudine pe măsură.

Anul acesta, specialiștii din cadrul Institutului Pantone ne încurajează să dăm dovadă de curaj și să îndrăznim să întâmpinăm sezonul cald în cele mai vibrante și intense culori. De la culoarea-vedetă a anului, Ultra Violet, până la galbenul orbitor, află care sunt principalele tendințe în materie de culori pentru 2018!

Ultra Violet

Începem cu violetul intens, sau „Ultra Violet”, culoarea anului 2018, conform renumitului Institut Pantone, care reprezintă o binemeritată gură de aer în modă, după excentricul Greenery (culoarea anului 2017). Violetul este mult mai ușor de purtat și de asortat față de verdele de anul trecut.

ultraviolet
Foto: Pinterest @ Alicia Co

pulover ultraviolet
Foto: Pinterest @ Kasia Pycka

detalii ultraviolet
Foto: Pinterest @ Dashik

Fiind o culoare regală, ce simbolizează lux și sofisticare supremă, violetul conferă întotdeauna un plus de eleganță oricărei ținute.

tinuta ultraviolet
Foto: Pinterest @ Davila Kess

tinuta feminina ultraviolet
Foto: Pinterest @ Mercy Ramírez 

Înlocuiește eterna litte black dress cu o piesă violet și ai grijă să păstrezi minimalismul când vine vorba de accesorizare. La birou, în locul clasicei cămăși albe, optează pentru o bluză violet și îmbracă peste un sacou alb sau bej, pentru a neutraliza culoarea intensă.

Galben intens

O altă culoare ce va fi la modă în primăvară anului 2018, potrivit Pantone, este galbenul intens. Chiar dacă galbenul este o culoare de care stiliștii se tem, fiindcă este destul de greu de asortat și nu poate fi purtată de oricine, există câteva modalități prin care poți integra această nuanță în ținutele tale de zi cu zi.

Un trenci galben purtat peste umeri într-o ținută monocromatică, o geacă de piele într-o ținută rock-chic sau chiar și o pereche de ochelari galbeni sunt suficienți pentru a scoate din anonimat orice outfit.

ochelari galbeni
Foto: Pinterest @ Trishna Matharu

pulover galben
Foto: Pinterest @ nayana bogat 

Dacă te simți suficient de încrezătoare, poți ieși din casă într-o ținută full yellow. Singura condiție este ca machiajul și părul să fie impecabile, întrucât galbenul scoate în evidență chiar și cea mai mică imperfecțiune.

tinuta galbenaFoto: Pinterest @ Sharmtoaster

Evită să porți această culoare dacă ai un ten rozaliu sau cearcăne vizibile, fiindcă galbenul îți va scoate imperfecțiunile în evidență. Poartă galben în partea de jos (fuste, pantaloni) sau investește în accesorii: o geantă galbenă, o curea sau o pereche de pantofi.

pantaloni galbeniFoto: Pinterest @ Сохін Ірина

fusta galbenaFoto: Pinterest @ Qings & Kueens

detalii galbene
Foto: Pinterest @ Natalie Larson
pantofi galbeni
Foto: Pinterest @ Marianna Robbins

Roz, roz și iar roz

Rozul este și va rămâne un simbol la feminității, al gingășiei și, de ce nu, al romantismului. Pe lângă ultra violet, potrivit Institutului Pantone, primăvara aceasta se poartă atât rozul pudrat, diafan, cât și acel roz bombon de care încă ne mai temem și pe care evităm să-l purtăm de teamă să nu părem ușor ridicole.

pantaloni roz
Foto: Pinterest @ Pamela

tinuta office roz
Foto: Pinterest @ Sarolina

Când porți haine roz, important este să nu supraîncarci ținuta cu accesorii masive sau cu piese vestimentare în culori puternice. Alege un costum clasic roz pudrat sau adaugă o pată discretă de culoare ținutelor monocromatice cu ajutorul unui blazer masculin sau al unui trenci roz, dintr-un material fluid.

costum roz
Foto: Pinterest @ Seraphina Choi

kimono roz
Foto: Pinterest @ Shauntae Conley 

Cum porți hainele roz bonbon în ținutele de zi cu zi? Ei bine, poți miza pe aceeași regulă (o piesă roz într-o ținută monocromatică) sau poți profita de faptul că trendul colorblocking a redevenit actual și să asociezi rozul intens cu haine roșii, violet sau galbene.

fusta roz bombonFoto: Pinterest @ Sarah Wheeler

roz colorblocking

Foto: Pinterest @ Timbo

roz si rosu
Foto: Pinterest @ Tomoko

Cherry Tomato

O altă culoare intensă în tendințe primăvara aceasta este roșul vibrant, sau „Cherry Tomato”, așa cum îl numesc specialiștii Pantone.

rochie rosu aprins
Foto: Pinterest @ Loskina

hoodie rosuFoto: Pinterest @ Logan Ledford

Simbolul curajului, roșul intens este o culoare care, pur și simplu, atrage atenția și nu te lasă să treci neobservată.

fusta rosieFoto: Pinterest @ Bianca Foley

bluza rosieFoto: Pinterest @ Berrylove

 

divahair.ro


Distribuie
..