5 beneficii ale mandarinelor

Distribuie

Mandarinele sunt unele dintre cele mai populare citrice. Iată 5 beneficii ale mandarinelor plus 3 reţete delicioase.

Reduc riscul de cancer la ficat

Două studii realizate în Japonia de Institutul Naţional de Ştiinţe pentru Cercetarea Copacilor şi Facultatea de Medicină din Kyoto au scos la iveală faptul că mandarinele reduc riscurile de cancer la ficat.

Inhibă leucemia

Mandarinele conţin tangeritina, un flavonoid despre care studiile de specialitate susţin că reduce riscul de leucemie.

Împiedică întărirea arterelor

Citricele din familia mandarinelor mai conțin un flavonoid foarte puternic – nobiletina – care contribuie la menținerea elasticității arterelor sangvine, în special la persoanele diabetice.

 

Combate cancerul la sân

Alte studii au aratat ca tangeritina și nobiletina contribuie la combaterea cancerului la sân

realitatea.net


Distribuie